^ Vissza Fel
verseny címke bejegyzései:

Természetismeretből versenyeztek

Diáksarok    2017. június 2. péntek 
 Megnézték: 146

Jól ismerik a Bihar megyei diákok az Érmellék növény- és állatvilágát

Városunkban tartotta meg gimnazista diákok számára rendezett szokásos tavaszi környezetvédelmi versenyét az Ecotop Alapítvány május második hétvégéjén. Amint arról előző lapszámunkban beszámoltunk, a nagyváradi civilszervezet kapta meg az elkövetkező tíz évre a székelyhídi Natura 2000-es terület, valamint a Csíkos-tó felügyeleti jogát.

Indul a megye legnépszerűbb tehetségkutatója

Ajánló    2016. szeptember 27. kedd 
 Megnézték: 313

A Bihar megyei RMDSZ főszervezésében idén is beindul a megye legnépszerűbb tehetségkutatója. Kilenc helyszín elődöntőiből a Nagyváradon a Szakszervezetek Művelődési Házában november 13 – án megrendezendő középdöntőbe jutnak a legtehetségesebbek, ahonnan egy nemzetközi, szakavatott zsűri döntése alapján a legjobb egyéni és csoportos versenyzők a nagyváradi Szigligeti színházba november 25 –én tartandó döntőn bizonyíthatnak.

Vendégségben a szandai bor- és süteményversenyen

Mozaik  , , ,   2012. március 19. hétfő 
 Megnézték: 301

Nyolctagú hegyközszentmiklósi küldöttség vett részt Szandán, a Nógrád megyei testvértelepülésen szervezett bor- és süteményversenyen február 18-án. A helybeli gazdákból álló, Mocsár László helyi tanácsos által vezetett csoport minden tagja vitt magával a tavalyi szõlõtermésbõl származó nedûbõl, ám közülük csak ketten nevezték boraikat.

Júlia-kupa asztalitenisz-verseny diákoknak

Ér-sport  , , ,   2011. március 29. kedd 
 Megnézték: 244

A napokban harmadik alkalommal szervezték meg Érköbölkúton a Júlia Kupa elnevezésû gimnazista asztalitenisz-bajnokságot. Most is nagy volt az érdeklődés az esemény iránt és több iskola is felsorakoztatta a játékosait. Az érköbölkúti gyerekek mellett még nagykágyai és monospetri játékosok is részt vettek a megmérettetésen.  A versenyt három korcsoportban rendezték meg (V–VI. osztályos fiúk és lányok, illetve VII–VIII. fiúk). Az izgalmas csatározások után a lányoknál Kaszonyi Antónia nyert, II. helyezett Horváth Beatrix, III. helyezett pedig Balogh Erika lett. Mindhárman Érköbölkút színeit képviselték.

A bor maga az élet

Közélet  ,   2011. február 10. csütörtök 
 Megnézték: 2 611

 

Eredményes érmelléki borverseny


Rövid istentisztelettel vette kezdetét az érmelléki bortermesztők hagyományos évi versenye február 26-án, szombaton a székelyhídi központi vendéglőben. Forró Csaba tiszteletes úr beszédében „a bor maga az élet”-alapgondolattal mesélte el a bor történetét, a sumér, a perzsa, a zsidó legendákat a nemes nedü feltalálásáról. A legérdekesebb és hozzánk legközelebb álló az az erdélyi történet volt, miszerint a bort Noé készített először, mégpedig úgy, hogy hat állat vérét keverte össze: oroszlán, tigris, medve, majom, galamb és disznó. A legendát igazolja, hogy a bortól megrészegült emberek a hat állat valamelyikének tulajdonságát veszik fel. Ezt követően dr. Domahidi Sándor helyi RMDSZ-elnök hivatalosan is megnyitotta a XVII. Érmelléki borversenyt.