^ Vissza Fel
Tini Dance Center címke bejegyzései:

A táncé volt a főszerep szombat délután

Közélet  ,   2018. június 17. vasárnap 
 Megnézték: 848

A Tini Dance Center (TDC) felvonulásával folyatódott az ünnepi kavalkád szombat délután, az V. Székelyhídi Városnapok harmadik napján.

A színpadi produkciókat megelőzően a TDC nagy csapata a központi parktól vonult fel a stadionig, ahol közel háromórás táncfesztivállal szórakoztatta a közönséget.

A 12. Tini Dance Táncfesztivált Béres Csaba polgármester nyitotta meg, aki a városnapok leggyermekbarátabb programjaként vezette fel a látnivalókat, amelyek mögött sok munka áll és csupa vidámság.

Húsz éve színpadon a Tini Dance Center

Kanapé    2015. december 14. hétfő 
 Megnézték: 609

Huszadik szülinapját ünnepelte a Tini Dance Center táncstúdió december 12-én a székelyhídi sportcsarnokban. A partira minden egykori és jelenlegi táncos meghívást kapott. Energia, vidámság, öröm és szeretet uralta a „nagy család” ünnepét.

A táncstúdió megálmodója, megalapítója és koreográfusa, Oláh Katalin Melinda köszöntötte a TDC-családot és annak barátait, támogatóit. Elmesélte, hogy húsz évvel ezelőtt a székelyhídi Stubenberg-kastély tánctermének ódon falai között kezdődött minden.

Ekkor álmodtak nagyot, és az első generációs táncosokkal – akikkel akkor már két éve koptatták a tánccipőt – elhatározták, hogy csoporttá alakulnak, és koreográfiáik által vidámságot, profizmust árasztanak közönségük felé.

Márkanév lett a TDC
A megalakulás első pillanatától akadtak lelkes támogatók, odaadó barátok, akik a maguk módján egyengették a szárnyait bontogató csoportot. Ilyen volt és ilyen ma is Szabó Ödön parlamenti képviselő, aki köszöntő beszédében elmondta, hogy az eltelt húsz év alatt a TDC Székelyhíd város márkájává vált, mely minőséget, profizmust, energiát és vidámságot jelent. „A TDC az elmúlt két évtizedben közösséget formált. Az egész térség büszke lehet rájuk. A jó kezdeményezések, ötletek és a minőség előtt nincs határ, így a koreográfiák export cikké váltak átívelve országhatárokat is. Köszönöm, hogy a barátotok lehetek” – zárta mondandóját a képviselő, aki egy borítéknyi támogatást nyújtott át a TDC vezetőjének.

Csontvázak és boszorkányok a Boszi bulin

Kanapé    2013. december 13. péntek 
 Megnézték: 459

A Tini Dance Center kilenc tánccsoportja lépett színpadra a hetedik alkalommal, idén Bihardiószegen megszervezett Boszi bulin november 29-én. Az Oláh Katalin által vezetett bihari, bihardiószegi, biharfélegyházi, borsi és székelyhídi fellépők csontváznak, boszorkányoknak, vámpíroknak öltözve mutatták meg a nagyszámú közönségnek tánctudásukat.

Jól szerepeltek Székelyhíd táncosai a Ki mit tud? vetélkedő döntőjében

Mozaik  , ,   2012. december 19. szerda 
 Megnézték: 325

Remekül teljesítettek Székelyhíd táncosai az idei, VII. Ki mit tud? tehetségkutató vetélkedő megyei döntőjében. A Tini Dance Center és a B612 győztesként, a Free Steps második helyezéssel, a Cuc Silvia–Pop Dávid páros pedig különdíjjal távozott a november utolsó napján a Nagyváradi Állami Színház épületében megtartott versenyről. 

Boszi buli ötödször

Mozaik    2010. november 7. vasárnap 
 Megnézték: 358

Bűvös varázslat áldozataivá váltak a székelyhídi Tini Dance Center Egyesület tagjai az ötödik Boszi buli alkalmával november 6-án. Ki szellemmé, ki vámpírrá változott, hogy rémisztgethesse a tánckedvelő közönséget. Volt, aki előre felfegyverkezve, fokhagymavédettséget élvezve közelítette meg a székelyhídi művelődési házat, mely ez alkalommal a „rémségek házává” vált. A félhomályban érkező sokaságot sajátos vérfarkas dekoráció, falra függesztett jelmezek és ínycsiklandó sütőtökillat fogadta a művelődési házban. A csontvázzá változott B 612-es lányok és foszladozó hullákat alakító srácok elsőként Michael Jackson Thriller című dalára készített koreográfiát adták elő, megalapozva ezzel a „borzongató” est hangulatát.

Boldogság az együttlét

Mozaik  , ,   2010. június 19. szombat 
 Megnézték: 479

Több mint kétszáz táncos a IV. Nemzetközi Tini Dance Center Táncfesztiválon
Idén  negyedik alkalommal rendezett nemzetközi táncfesztivált Székelyhídon a Tini Dance Center tánccsoport. Hat település (Tyukod, Bors, Csokaly, Köbölkút, Biharfélegyháza és Székelyhíd) kilenc tánccsoportjának közel 200 táncosa mutatkozott be a székelyhídi művelődési ház színpadán. A rendezvény színes kavalkáddal, utcai felvonulással indult, nem kis feltűnést keltve a nyugodt vasárnapi délutánban. A munkásklub előtti téren együtt táncolt minden meghívott és hazai csoport majd a karneváli csapat zászlókkal, lobogókkal, transzparensekkel felvértezve vonult végig Székelyhíd főutcáján, mosolyt, vidámságot csalogatva minden járókelő arcára.