^ Vissza Fel
székelyhídi városnapok címke bejegyzései:

Rendkívül színes városnapok

Közélet    2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 328

Rég volt ekkora horderejű programsorozat Székelyhíd életében

A június harmadik hétvégéjén megrendezett IV. Székelyhídi Városnapok három, egymással párhuzamosan zajló rendezvényt vonultatott fel: a testvértelepülések találkozója, a gazdanap és a városnapi program. A vasárnapi tűzijáték végén a szervezők örömmel állapíthatták meg: minden sikeresen bonyolódott le.

Vasárnapi beharangozó

Ajánló    2017. június 18. vasárnap 
 Megnézték: 356

Bár az időjárás negyedjére sem kegyelmezett a városnapoknak, mindannyian abban reménykedünk, vasárnap felhőtlenebb napra ébredünk. Azért is volna ez nagyon fontos, mert 11 órától gyermekfoci-bajnokság zajlik az új városi labdarúgópályán, ami igazán igényli az esőmentes időt.

Népdaloktól rockballadákig

Vészjósló, sötét esőfelhőkkel tarkított égbolttal kezdődtek a szombat délutáni  városnapi programok. Ekkor azonban színpadra lépett a horvátországi Sepsei Népdalkör, majd őket követte az érköbölkúti származású Molnár Júlia operett-énekesnő és a csodálatos népdalokat és operettbetéteket hallva még az ég is jobb kedvre derült, kisütött a nap, eloszlottak a viharfelhők.

Az énekelni vágyásból született népdalkör

Kultúra  , ,   2017. június 18. vasárnap 
 Megnézték: 263

Talán a Sepsei Népdalkör az a formáció, amely a leghosszabb utat tette meg, hogy eljusson a programsorozat második délutánjának színpadára. A Horvátországból, Baranya térségből érkezett vendégek nagyjából tizenöt, az idősebb korosztályba tartozó lelkes, amatőr énekessel álltak színpadra, akik az éneklés iránti szenvedélyből kovácsolódtak egy csapattá. A csillagos, szerelmes és baranyai népdalokat előadó kis énekkart egy ének-zene végzettségű hölgy vezeti, aki az ötéves együttessel ma már egyházi és világi dalokat egyaránt bátran vezényel. Mint elmondta, térségükben nagyon kevés a fiatal, illetve akik vannak, nem nagyon hajlanak az éneklésre. A nyugdíjas korosztálynak azonban ez nagyszerű kikapcsolódási lehetőség, valami, amit szenvedéllyel tesznek, így szívesen szánják rá idejüket, energiáikat. A legfontosabb jellemzőjük mégis az, hogy az egyre zsugorodó horvátországi magyar kisebbség kultúrájának megtartásáért fáradoznak, örökül hagyva dalokat, népdalokat a következő generációk számára.

En garde! – Városunkban járt a három debreceni testőr

Ér-sport  , ,   2017. június 18. vasárnap 
 Megnézték: 55

Nem titkolt szándéka volt a városnapok megkülönböztetett vendégei között szerepelő debreceni Békessy Béla Vívóklub tagjainak, hogy fellendítsék, segítsék Székelyhíd vívósportját. A nagyhírű anyaországi sportegyesület Sári Zoltán tanár-edző, Cs. Kiss Veronika és Balogh Szabolcs tizenöt éves diáksportolók alkotta „követsége” Rupárcsics Csilla Judit egykori közismert bajnokunk meghívására érkeztek hozzánk.

Termékbemutató és -vásár szakmai előadásokkal

Közélet,Kultúra  , ,   2017. június 18. vasárnap 
 Megnézték: 342

Tartalmas előadásokat hallhattak az érdeklődők a II. Érmelléki és Bihar Megyei Gazdanapon június 17-én, szombaton. Egyidejűleg a helyi és környékbeli termelők a városközpontban a számukra felállított házikókban és sátorban lévő standjaikon kínálták portékáikat. A hivatalos megnyitót követően a városi múzeum dísztermében vette kezdetét a szervezők és partnerek képviselői által az önkormányzatok polgármesterei, valamint kis- és nagyvállalkozók számára tartott konferencia. A résztvevőket Sárközi Zoltán, a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. (MNKH) nagyváradi regionális irodájának vezetője, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Béres Csaba polgármester köszöntötte.

Táncpörgéssel induló hétvége

Kultúra  , ,   2017. június 18. vasárnap 
 Megnézték: 43

Zsebtelefonjaikon matatva már napokkal korábban, szorongva kutakodtak a szervezők a várható időjárás felől a IV. Székelyhídi Városnapok megkezdése előtt. A péntek délutáni megnyitót a hagyományoknak megfelelően ezúttal is a városközponti turulmadaras parkban tartották meg némi égi „segédlettel”, hisz a zivatart hozó égi bárányfelhőket más irányba terelték a magasságos béresei.

Tánccal, dallal, okos szóval startoltunk

Közélet    2016. június 20. hétfő 
 Megnézték: 226

A hirtelen jött meleg elől az évszázados fák lombjai alatt kerestek menedéket a várakozók. Szellők játszadoztak a lombok sűrűjében, eközben fent a magasban már készülődtek az újabb locsolkodáshoz a záporeső sötét, marcona katonái.
Hangszórók pörgették a hangulatot, a városközponti parkban készülődtek a III. Székelyhídi Városnapok ünnepélyes megnyitójára. Színes, könnyed táncos ruhákban pörgött a helyi Tini Dance Center fürge lábú csapata (felső képünkön), Oláh Katalin együtt mozgott, libbent tanítványaival. A rövidke show végeztével nem maradt el a jól kiérdemelt taps sem, a hosszú felkészülés zsoldja. A turulmadaras emlékmű talapzatánál Béres Csaba polgármester köszöntötte a megjelenteket.