^ Vissza Fel
Petőfi Sándor Elméleti Líceum címke bejegyzései:

Kurutty: Mátyás király vendégei voltunk

Diáksarok    2018. március 16. péntek 
 Megnézték: 21

Mátyás király személyiségére összpontosultak a huszadik Kurutty vetélkedő feladatai az igazságos uralkodónak szentelt emlékév jegyében. A kisiskolásoknak szóló általános műveltségi megmérettetés körzeti szakaszának március 10-én a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum adott helyet.

A Kurutty-feladványok Mátyás korára, a nép körében járó igazságosztó királyról szóló népmesékre – Gergő juhász kanala, Mátyás király meg az okos paraszt, Mátyás király és a székely ember lánya – alapoztak. Hét csapat mérte össze a tudását: Érszalacsról a Nosza-Brekik és a Gyurgyalagok, Székelyhídról a Betűvetők, Csipet-csapat, Észbontók, Gézengúzok és Sürgő-forgók négy-négy lelkes versenyzője.
A gyerekek különféle műveltségi területeken mérték össze tudásukat, ismereteiket, rátermettségüket, tehetségüket: művészetek (zene és rajz), állatvilág, matematika, anyanyelv, idegen nyelv (angol), valamint ügyesség.

Tatabányai diákok látogattak hozzánk

Diáksarok    2018. március 15. csütörtök 
 Megnézték: 17

A Tatabányai Árpád Gimnáziumból látogattak városunkba tanárok és főként diákok azzal a céllal, hogy betekintést nyerhessenek a Petőfi Sándor Elméleti Líceum iskolájába, illetve hogy megismerkedhessenek az itteni diákokkal, tanárokkal.

A magyarországi vendégek március 10-én, szombaton este érkeztek meg Hegyközszentmiklósra, és bár hosszú volt az út, ez nem akadályozta meg őket abban, hogy beszélgessenek és barátkozzanak a vendéglátókkal. Az ismerkedős este alatt a diákok bevezethették egymást különböző terveikbe, szokásaikba és tanulmányi eredményeikbe, míg a tanárok is megbeszélhették az iskolák fejlődését, a tanulmányi rendszer újdonságait. Hogy a rengeteg tanulástól való szünetet megünnepelhessék, szórakoztak ezerrel, hiszen ha egy dolog is közös az érmellékiek és tatabányaiak között, az a bulizási kedv.

Farsangot ültek a jókedvű székelyhídi petőfisek

Kultúra  ,   2018. február 23. péntek 
 Megnézték: 349

Jókedv és kacagás töltötte be a városi múzeum épületét február 2-án, amikor a Petőfi Sándor Elmélet Líceum X. A, B, C és D osztályai megtartották hagyományos, farsangi műsorukat. A nem túl nagy számú, tanárokból, szülőkből és barátokból álló közönség egy percig sem unatkozott, hiszen sokszínű, változatos és vicces műsorszámokról gondoskodtak a tizedikes diákok. Minden műsorszámon látszott, hogy a diákok sokat készültek rá, s szívvel-lélekkel dolgoztak azért, hogy mindenki jól érezze magát.

Diákok, szabadon és kreatívan

Diáksarok  ,   2017. november 18. szombat 
 Megnézték: 170

Az idei Iskola másként programban a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai egy különleges hetet tölthettek el osztályfőnökeikkel. A feladat az volt, hogy minden osztályfőnök egyhetes programot kellett szervezzen az osztályába járó diákoknak, úgy hogy más kollégákat is bevonhatott a szervezésbe. Ez a hét az osztálykirándulások, nagy közös sütés-főzés, önfeledt játék és kreatív tevékenységek hete volt. Szabad időkeretek között végre sok olyan dolog valósult meg, amire a normál tanórarend mellett sokszor nem jut idő.

Gólyabál sok nevetéssel

Diáksarok  ,   2017. november 16. csütörtök 
 Megnézték: 279

Régi, kedves hagyomány, hogy a leendő diákokat, elsőéveseket gólyabál alkalmával teszik próbára, avatják igazi középiskolás diákká, egyetemi hallgatóvá a végzősök. Nincs ez másként a Petőfi Sándor Líceumban sem. Az idei tanévben október 27-én gyülekezett a városi sportteremben az iskola apraja-nagyja, tantestülete, hogy „tanúja” legyen a gólyák ügyességének, rátermettségének. Természetesen legizgatottabbak a gólyák voltak. Egyesek a teremből drukkoltak az osztályukat képviselő gólyapároknak, akik viszont a rögtönzött színpadon kellett helyt álljanak, megfeleljenek a próbatételeket kiötlő tizenkettedikesek, valamint a Cservid Levente igazgató, Zsisku Ioana és Német Mariann tanárok, Béres István és Kiss Marika diákok (a tavalyi győztes gólyapár) összetételű zsűri elvárásainak.

Tanévkezdet városon és falvakban

Diáksarok  ,   2017. szeptember 21. csütörtök 
 Megnézték: 305

Igazgatóváltás a Petőfi Sándor Elméleti Líceumban

Elkezdődött az új tanév, az érmelléki tanintézmények nyitóünnepségeire az iskolák udvarai megteltek diákokkal, pedagógusokkal. A Székelyhídhoz tartozó falvak tanévnyitóinak időpontját nehéz volt egyeztetni, de legalább az időjárás kedvezett az eseménynek.

A csokalyi Fényes Elek Általános Iskola fáinak leveleit jócskán lobogtatta a szél, de az udvaron folyó eseményeket ez nem befolyásolta. Az egybegyűlt gyerekeket, oktatókat és szülőket a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum vezetői, Cservid Levente igazgató és Kozma Sándor aligazgató, illetve Béres Csaba, városunk polgármestere tisztelte meg jelenlétével. Utóbbi hasznos tanácsokkal látta el a csokalyi iskola növendékeit: „Míg ide járnak a csokalyiak iskolába, addig az iskola falai meg vannak szentelve a gyerekek által” – mondta az elöljáró.

Dolgozik, hogy ne legyen munkája

Kanapé    2017. augusztus 29. kedd 
 Megnézték: 2 023

A marosvásárhelyi születésű Bacsó Erika 2011-től iskolapszichológus Székelyhídon

A marosvásárhelyi születésű Bacsó Erika, a Petőfi Sándor Elméleti Líceum iskolapszichológusa a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem szociálpedagógia szakán tanult, ahol véleménye szerint nagyon alapos és használható útravalóval tarisznyálták fel.

Kuruttyoljunk együtt, próbáljuk ki képességeinket

Diáksarok  ,   2017. május 2. kedd 
 Megnézték: 350

Újra „kuruttyolástól” volt hangos a Petőfi Sándor Elméleti Líceum kisiskolája a Kurutty általános műveltségi verseny március 25-én megszervezett körzeti szakasza alkalmából. A megmérettetésen hét, két szalacsi és öt székelyhídi csapat vett részt. A csapatok vegyes összetételűek voltak, a nagy negyedikesektől a kicsi elsősökig terjedt a skála.