^ Vissza Fel
Nagyvárad címke bejegyzései:

Súgólyuk: ismertető és kerekasztal-beszélgetés pedagógusoknak

Ajánló,Kultúra  , ,   2018. február 12. hétfő 
 Megnézték: 21

Pedagógusoknak szóló színházi nevelési ismertető programot és kerekasztal-beszélgetést szervez a Szigligeti Színház február 20-án, 17 órától a Szigligeti Stúdióban. Az esemény célja, hogy széles körben népszerűsítse a színház által 2015-ben kezdeményezett Súgólyuk – értem, amit látok elnevezésű edukatív foglalkozást.

Érmelléki stand a nagyváradi húsvéti vásáron

Közélet    2017. május 2. kedd 
 Megnézték: 450

Húsvéti vásárt szervezett Nagyvárad központjában a helyi polgármesteri hivatal a regionális turizmust népszerűsítő APTOR egyesülettel közösen. A Szent László (Unirii) téren elhelyezett húsz faházikó egy részét nagy cégek, illetve különböző szervezetek bérelték.

A többi standon pedig a megye régiói mutatkozhattak be. Virágvasárnapon az Érmellék számára fenntartott házikóban Székelyhíd mutatta be az Érmellék hagyományos ízeit. A régi, kézműves használati tárgyakkal díszített standon Kokovai László jóvoltából igazi kis sonkakiállítás vonta magára az arrajárók figyelmét. Így a városunkat bemutató bódé nagyon eredményes volt, talán csak a nagyváradi állatkert állatsimogatója volt sikeresebb nála.

 

Hittel telve – Újabb ifjúsági találkozó Nagyváradon

Kultúra  , ,   2013. július 9. kedd 
 Megnézték: 390

A bihari egyházmegye számos településéről érkeztek a fiatalok a „Telve hittel és Szentlélekkel” (Apostolok cselekedetei, 11. fejezet, 24. vers) mottójú ifjúsági találkozóra, amelyet a nagyváradi római katolikus püspökség az egyházmegyei ifjúsági központon keresztül negyedik alkalommal szervezett meg június 8-án Nagyváradon.

„Irányítottan” szállíthatják a kóbor kutyákat az Érmellékre

Közélet  , ,   2013. július 4. csütörtök 
 Megnézték: 315

Egyre több és egyre nagyobb vihart kavart fel tavaly a Szenátus által megszavazott kutyatörvény és ennek a következményei. Nem az a gond, hogy az ebtartókat kötelezik bizonyos uniós szabályok betartására (mikrochip, póráz, sterilizálás stb.). Ezek egy része jogos és mindenki által el is fogadható, ám – és itt van a bökkenő – a díjszabások megállapítása már a helyi tanácsok jogkörébe tartozik. Ilie Bolojan nagyváradi polgármesternek is volt néhány tervezete, amely felháborította a megyeszékhely lakosait, állatvédőit. Gondolván a problémák csökkentésére tervbe vette azt is, hogy különös figyelmet fordítanak arra, hogy vidékről nehogy Nagyvárad utcáira kerüljenek azok az ebek, melyek tulajdonosai inkább megszabadulnak kedvencüktől, minthogy kifizessék a megszabott díjakat.

A fontos döntések Fekete Sáfrán tánclépéseivel

Kultúra  ,   2012. december 3. hétfő 
 Megnézték: 216

A Nagyváradi Táncegyüttes Tamási Áron meséje alapján született elõadásával szerepelt Székelyhídon

A Fekete Sáfrán című felnőttmesét mutatta be Nagyváradi Táncegyüttes a helyi közönségnek a székelyhídi sportcsarnokban november 26-án este. A táncelõadást Béres Csaba, Székelyhíd város polgármestere és Biró Rozália RMDSZ-es szenátorjelölt ünnepi beszéde nyitotta meg.

Egy összehasonlító – ifjúságkutatás eredményei

Ajánló  ,   2011. május 30. hétfő 
 Megnézték: 496

A Magyarok Erdélyben – Fókuszban a kisebbségkutatás című előadássorozat következő meghívottja Barna Gergő, az intézet politikai szociológiával foglalkozó kutatója. Az előadó Egy összehasonlító – román-magyar – ifjúságkutatás eredményei címmel tartja meg előadását június 1-jén, szerdán 18 órától a nagyváradi Ady Endre Gimnáziumban.

Festum Varadinum 2011

Ajánló  , , , , ,   2011. május 17. kedd 
 Megnézték: 327

Nagyvárad – Május 15-22. között a Varadinum Alapítvány együttműködve a történelmi egyházakkal és a civil szervezetekkel ismét megszervezi a Festum Varadinumot

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Biró Rozália nagyváradi alpolgármester, a Varadinum Kulturális Alapítvány kuratóriumának elnöke kifejtette: büszke rá és örül annak, hogy idén XX. kiadásához érkezett a Festum Varadinum eseménysorozat, mert ez azt jelenti, hogy a helyi, illetve a partiumi magyar közösség évről-évről színvonalas rendezvényeket tud szervezni, és az ünnepség éppúgy szerves része mindennapi valóságunknak, mint például a tavasz beköszönte