^ Vissza Fel
Kópé címke bejegyzései:

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2018. január 15. hétfő 
 Megnézték: 69

B. ú. é. k. mindenkinek! De inkább hadd kívánjak nektek minden jót Weöres Sándor versével! Az idei tél egyelőre „kicsit” megtréfált minket. Hiába készítettük a kesztyűt, sálat, meleg csizmát, kabátot, nem mehettünk szánkózni, korcsolyázni, hógolyózni, hóembert építeni. Pedig én is nagyon szerettem volna! Sebaj, szerencsére a Mikulás és a Jézuska nem került el minket! Jövőre bepótoljuk! (Vagy még idén?) Már elkezdődött a farsang, a télbúcsúztatás-tavaszvárás ideje. Persze, fura, hogy búcsúztatjuk a telet, amikor az messze elkerült minket. Lehet, Télapó más tájakon rázta ki a szakállát! Mi már lassan a karneválra, az álarcosbálra készülődünk. Időben kezdjetek hozzá a jelmezek tervezéséhez, elkészítéséhez. Örülnék, ha nekem is adnátok néhány jó ötletet. Rajzoljátok le elképzeléseiteket, ötleteiket, és küldjétek el nekem! Nagyon-nagyon várom. Ja, ha a finom farsangi fánkot eszitek, gondoljatok rám is! Puszi mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Közélet    2017. december 22. péntek 
 Megnézték: 122

Végre, hull a hó! Hó-hhó-hhhó! Tudjátok, mi a gondom? A tenyerembe veszem a gyönyörű, csipkés hópihét, beviszem a szobába, de pillanatok alatt csak egy icipici vízcsepp marad belőle. Vajon hol hibázom el? Látom az írásaitokból, rajzaitokból, hogy ti is nagyon szeretitek a telet, a szép fehér hótakarót, no meg a hógolyózást, szánkózást, hóemberépítést. Persze a tél elmaradhatatlan vendége a Mikulás is, és itt lesz mindjárt karácsony… és az ajándék. Persze, csak a jó gyerekeknek! Tudtad, hogy sokkal nagyobb öröm ajándékot adni, mint kapni? Próbáld ki. Készíts ajándékot tesódnak, szüleidnek! Karácsonyig még van időd!
Cupp mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. november 12. vasárnap 
 Megnézték: 97

Novemberrr! Brrr! Közel a tél, de ne panaszkodjunk. Az a kis novemberi nyúlfarknyi vakációnk, de még az Iskola másként hetünk is nagyon jól sikeredett. Velünk voltak a fentiek, jó időnk volt! Láttam, hallottam, hogy nagyon sok és nagyon-nagyon érdekes tevékenységen vettetek részt, ki nagyobb, ki kevésbé nagy lelkesedéssel. De valljátok be, mindenkinek tetszett! Nem kaptam Tőletek beszámolókat, de a rajzaitokból válogattam. Persze, nem lehet mindent megjeleníteni, de emlékeztetőül, ízelítőül álljon itt néhány kép. Én a legjobban a bábszínházat élveztem. Nem láttatok? Pedig én is ott voltam és pirosra tapsoltam a tenyerem, annyira tetszett. Na, de nem csodálom, hogy annyi kópé közt nem vettetek észre!

Most már a téli ünnepekre készülődünk: Mikulás, Karácsony. Gondolom, már készek a kívánságlisták! Küldjétek el nekem is, hátha el tudom juttatni a címzettekhez. A Karácsonyi vásárban találkozunk! Ügyesek legyetek!

Cupp mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. október 18. szerda 
 Megnézték: 55

Valószínűleg Ti is a sárga levelek takarta utakon, járdákon mentek iskolába. Ugye hogy szép? Ilyenkor, ősszel kitisztul az ég, azaz eltűnik a légkörben megtalálható por, gyönyörű, égszínkék színben pompázik az égbolt, korán reggel a csillagok fényesen ragyognak. Keresd meg a Marsot (a vörös bolygó) és a Vénuszt (Esthajnalcsillag)! Megtaláltad?

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. szeptember 12. kedd 
 Megnézték: 91

Köszöntelek benneteket az új tanév alkalmából, „öregebbek” lettetek egy évvel! Sok sikert, jó tanulást! De ma még a vakáció a főszereplő, hisz egy kis időbe telik, míg újra belerázódunk a tanulásba. Látom és olvasom, hogy nagyon szép helyeken jártatok a nyáron: tenger, hegyek, a nagymama kertje falun… Persze az is érdekelt volna, hogy ki milyen szép, érdekes könyvet olvasott a nyáron? No de majd legközelebb! Köszönöm, hogy gondoltatok rám, és megosztottátok velem fotón, rajzban vagy szép fogalmazásokban élményeiteket. De vége a nyárnak, a vakációnak, nincs mit tenni, úgyhogy ajánlom, hogy vigasztalódjatok Létay Lajos soraival. Várom tőletek az első iskolai napokhoz kötődő élményeiteket, az idei tanév első sikeres feleletét, dolgozatát. Addig is, cupp mindenkinek!
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. augusztus 28. hétfő 
 Megnézték: 92

Remélem jól érzitek magatokat. Tombol a nyár, tombol a vakáció… Köszönöm az érolaszi pajtikáimnak, hogy a vakációban sem feledkeztek meg rólam: fogalmazásokat, rajzokat kaptam tőlük. Cserébe én is küldök nektek egy nagyon szép verset. Ti szeretitek Katicát? Igazság szerint egy szép katicás mandalát is szerettem volna küldeni, de csak pillangósat találtam. Az is szép, és repül! Na de pajtikáim, augusztus van, következik szeptember, ami tudjátok, mit jelent? SULI! Tudom, hogy alig várjátok, hogy a barátnőkkel, barátokkal, no meg a tanító nénivel találkozzatok! No de a lecke, a tanulás… ezt inkább hagyjuk! Az igazság az, hogy ideje átnézni és felújítani a „fegyvertárat”, kihegyezni a ceruzákat. (Mindjárt ki is próbálhatjátok a mandalán. Kíváncsi vagyok, hogyan sikerül!) A suliig még van néhány hetetek. Addig is pihenjetek, játsszatok, de olvassatok is verset, mesét, kinek mi a kedvence. Annak is nagyon örülnék, ha elküldenétek nekem a fotókat, amiket a nyári vakációs kirándulásokon, nyaralásokon készítettetek. (Cím: ……) Kérjétek meg szüleiteket, nagyobb tesót, ha nem boldogultok. Feltétlen érdekel az is, hogy hol, mikor készült a fotó.) Élvezzétek tovább a nyarat, a vakációt! Szeptemberben találkozunk! Cupp mindenkinek!

Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 162

Vége, vége… no, nem mindennek, csak a tanévnek, és végre itt a VAKÁCIÓ! Előttünk a hoszszú, forró nyár, a szórakozás, a pihenés. Városunk egy szál negyedik osztálya is befejezte a tanévet, gratulálok Nektek, IV. B! Ősszel jön az ötödik osztály! Sok sikert nektek a továbbiakban is! Egy jó tanács jöhet? A „kis” iskolában Ti voltatok a legnagyobbak, a „nagy” iskolában ősszel Ti lesztek a legkisebbek! Figyelem! Fegyelem! Tanulás! Tanulás! (No, ne ijedjetek meg!)

Köszönöm a csokalyi barátaimnak a sok szép rajzot és fogalmazást. Olyan szépeket rajzoltatok és írtatok a falutokról, hogy kedvet kaptam meglátogatni Titeket! De ezt majd ősszel! Addig is élvezzétek a VAKÁCIÓT, játszatok, pihenjetek, szórakozzatok, de egyet ne feledjetek: OLVASSATOK! (Ja, és ne feledjétek: rajzoljátok vagy írjátok le, hol jártatok, mit láttatok, mert engem nagyon érdekel! Én is beszámolok majd Nektek a vakációs élményeimről. Cupp mindenkinek!
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. június 3. szombat 
 Megnézték: 160

Itt a május, virágos a rét, lombos az erdő. Ünnepel a természet, ünnepli a tavaszt, ünnepli a megújulást! Mi is ünnepelünk május első vasárnapján. Édesanyánkat köszöntjük anyák napján! Talán Nekik virágzik a rét, talán Nekik zöldül az erdő. Szeressétek, köszöntsétek Édesanyátokat! Még néhány nap és itt lesz június elseje, a gyermeknap. Akkor majd Ők köszöntenek Titeket. És ha június, akkor itt a nagy-nagy nyári vakáció! (Vagy inkább így: VAKÁCIÓ!) Biztos már elterveztétek a nyarat. Kérlek Titeket írjátok meg, rajzoljátok le, hol, hogyan töltitek majd a vakációt! Addig is, cupp mindenkinek!

Kópé