^ Vissza Fel
Kópé címke bejegyzései:

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2018. április 18. szerda 
 Megnézték: 287

Látom a rajzaitokból és az írásaitokból, hogy még mindig a húsvét, a feltámadás hangulatában, gondolatában élünk! Ez így is van rendjén! Köszönöm a szép rajzokat, a szép írásokat. De lépjünk tovább. Következik pünkösd (tudod, mit jelent?), és május első vasárnapján az anyák napja! Ne keverjétek össze a nemzetközi nőnappal! Köszöntsétek édesanyátokat! Nekik köszönhetitek életeteket, azt a sok-sok gondoskodást, álmatlan éjszakát, hogy ti (mi) gond nélkül, boldogan éljünk! Szeretném, ha sok-sok virágcsokorral köszöntenétek édesanyátokat, és egyről, kettőről rajzot is küldenétek nekem. Addig is puszi, Pajtikák! Legyetek jók!
Baráti szeretettel,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2018. március 22. csütörtök 
 Megnézték: 311

Egy kicsit szomorú vagyok, mert elvesztettem egy nagyon jó barátom! A barátok a legfontosabbak az életben! Ezt jegyezzétek meg!
Pajtikáim, már nem kívánjuk a havat, a telet. Eddig azért „könyörögtünk”, hogy jöjjön a hó, legyen igazán tél. Most már a TAVASZt várjuk, kívánjuk! Szeretnénk látni a nyíló virágokat, szeretnénk látni a visszatérő fecskéket, gólyákat!

Sokat ünnepeltünk ebben a hónapban: a tavasz kezdetét (március 21.), a nemzetközi nőnapot (remélem felköszöntöttétek Anyát!), március 15-ét, a magyar forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából biztos vagyok, hogy kitűztétek a kokárdát!

Nem kértem tőletek, de valószínűleg Húsvét után nagyon sok rajzot, fotót kapok az ünnepi asztal díszéről. (Ezt szerettem volna előre kérni! Nem jött össze!)

Kívánok a lányoknak sok, kedves locsolót (hogy el ne hervadjanak), a fiúknak sok kedves fogadót!
Krisztus feltámadt! Valóban feltámadt!
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2018. február 14. szerda 
 Megnézték: 259

Tudjátok mit? Már nem is kesergek azon, hogy az idén a szánkóm sem tudtam kipróbálni! Már túl vagyok a télbúcsúztató karneválon, a farsangi fánk is finom volt. Látom a rajzaitokból, hogy ti is elbúcsúztattátok a telet, sok érdekes jelmezt készítettetek a maszkabálra. Gondolom, ti is remekül szórakoztatok. De most már készüljünk a tavaszra! Kíváncsi vagyok, ki jelzi nekem az első gólya, fecske érkezését? Igaz, hogy az még egy kicsit várat magára, de amilyen az időjárás, semmi sem lehetetlen. No és figyeljetek az első virágokra is, hisz március 8-án nők napját ünnepeljük, illik anyát, a tanító nénit és a lánytesókat virággal köszönteni. És persze egy-kettőre március 15-ét írunk, a magyar forradalom és szabadságharc emléknapját, nemzeti ünnepünket. Addig is „fel, fel vitézek a csatára…”, tanuljatok, de nekem is rajzoljatok, írjatok! Puszi mindenkinek.
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2018. január 15. hétfő 
 Megnézték: 295

B. ú. é. k. mindenkinek! De inkább hadd kívánjak nektek minden jót Weöres Sándor versével! Az idei tél egyelőre „kicsit” megtréfált minket. Hiába készítettük a kesztyűt, sálat, meleg csizmát, kabátot, nem mehettünk szánkózni, korcsolyázni, hógolyózni, hóembert építeni. Pedig én is nagyon szerettem volna! Sebaj, szerencsére a Mikulás és a Jézuska nem került el minket! Jövőre bepótoljuk! (Vagy még idén?) Már elkezdődött a farsang, a télbúcsúztatás-tavaszvárás ideje. Persze, fura, hogy búcsúztatjuk a telet, amikor az messze elkerült minket. Lehet, Télapó más tájakon rázta ki a szakállát! Mi már lassan a karneválra, az álarcosbálra készülődünk. Időben kezdjetek hozzá a jelmezek tervezéséhez, elkészítéséhez. Örülnék, ha nekem is adnátok néhány jó ötletet. Rajzoljátok le elképzeléseiteket, ötleteiket, és küldjétek el nekem! Nagyon-nagyon várom. Ja, ha a finom farsangi fánkot eszitek, gondoljatok rám is! Puszi mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Közélet    2017. december 22. péntek 
 Megnézték: 318

Végre, hull a hó! Hó-hhó-hhhó! Tudjátok, mi a gondom? A tenyerembe veszem a gyönyörű, csipkés hópihét, beviszem a szobába, de pillanatok alatt csak egy icipici vízcsepp marad belőle. Vajon hol hibázom el? Látom az írásaitokból, rajzaitokból, hogy ti is nagyon szeretitek a telet, a szép fehér hótakarót, no meg a hógolyózást, szánkózást, hóemberépítést. Persze a tél elmaradhatatlan vendége a Mikulás is, és itt lesz mindjárt karácsony… és az ajándék. Persze, csak a jó gyerekeknek! Tudtad, hogy sokkal nagyobb öröm ajándékot adni, mint kapni? Próbáld ki. Készíts ajándékot tesódnak, szüleidnek! Karácsonyig még van időd!
Cupp mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. november 12. vasárnap 
 Megnézték: 282

Novemberrr! Brrr! Közel a tél, de ne panaszkodjunk. Az a kis novemberi nyúlfarknyi vakációnk, de még az Iskola másként hetünk is nagyon jól sikeredett. Velünk voltak a fentiek, jó időnk volt! Láttam, hallottam, hogy nagyon sok és nagyon-nagyon érdekes tevékenységen vettetek részt, ki nagyobb, ki kevésbé nagy lelkesedéssel. De valljátok be, mindenkinek tetszett! Nem kaptam Tőletek beszámolókat, de a rajzaitokból válogattam. Persze, nem lehet mindent megjeleníteni, de emlékeztetőül, ízelítőül álljon itt néhány kép. Én a legjobban a bábszínházat élveztem. Nem láttatok? Pedig én is ott voltam és pirosra tapsoltam a tenyerem, annyira tetszett. Na, de nem csodálom, hogy annyi kópé közt nem vettetek észre!

Most már a téli ünnepekre készülődünk: Mikulás, Karácsony. Gondolom, már készek a kívánságlisták! Küldjétek el nekem is, hátha el tudom juttatni a címzettekhez. A Karácsonyi vásárban találkozunk! Ügyesek legyetek!

Cupp mindenkinek,
Kópé

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. október 18. szerda 
 Megnézték: 248

Valószínűleg Ti is a sárga levelek takarta utakon, járdákon mentek iskolába. Ugye hogy szép? Ilyenkor, ősszel kitisztul az ég, azaz eltűnik a légkörben megtalálható por, gyönyörű, égszínkék színben pompázik az égbolt, korán reggel a csillagok fényesen ragyognak. Keresd meg a Marsot (a vörös bolygó) és a Vénuszt (Esthajnalcsillag)! Megtaláltad?

Sziasztok Pajtikák!

Diáksarok    2017. szeptember 12. kedd 
 Megnézték: 296

Köszöntelek benneteket az új tanév alkalmából, „öregebbek” lettetek egy évvel! Sok sikert, jó tanulást! De ma még a vakáció a főszereplő, hisz egy kis időbe telik, míg újra belerázódunk a tanulásba. Látom és olvasom, hogy nagyon szép helyeken jártatok a nyáron: tenger, hegyek, a nagymama kertje falun… Persze az is érdekelt volna, hogy ki milyen szép, érdekes könyvet olvasott a nyáron? No de majd legközelebb! Köszönöm, hogy gondoltatok rám, és megosztottátok velem fotón, rajzban vagy szép fogalmazásokban élményeiteket. De vége a nyárnak, a vakációnak, nincs mit tenni, úgyhogy ajánlom, hogy vigasztalódjatok Létay Lajos soraival. Várom tőletek az első iskolai napokhoz kötődő élményeiteket, az idei tanév első sikeres feleletét, dolgozatát. Addig is, cupp mindenkinek!
Kópé