^ Vissza Fel
jótékonyság címke bejegyzései:

A Bizalom legtöbbet ért

Kultúra  ,   2018. január 26. péntek 
 Megnézték: 1 079

Kultúra napi bál a gondoskodás, értékmegőrzés és szórakozás jegyében

Jó hangulatban telt a városi múzeum aulájában január 20-án megrendezett jótékonysági kultúra napi bál. Az est folyamán a változatos programok mellett jótékonysági aukción gyűjtöttek a Székelyhídi Gyermek Jézus Otthon javára, emellett bálkirálynőt választottak.

A szomorkás, késő ősziesen nyirkos kinti időjárás elkedvetlenítően hatott. A bálteremmé avanzsált múzeum épületéből hömpölyögtek a dallamok, pára libbent a bejárati ajtó fölött. Sorra érkeztek a nagyestélyibe felöltözött hölgyek elegánsan felöltözött kísérőik társaságában. Béres Csaba polgármester néhány üdvözlő szóval, pohár pezsgővel köszöntötte az érkezőket. Majd néhány illusztris vendég és Böjte Csaba ferences rendi szerzetes az általa létrehozott, helyi Gyermek Jézus-otthon aprócska lakóival kézen fogva vonult a bálterembe.

Hajrá Adi!

Ér-sport  ,   2014. július 23. szerda 
 Megnézték: 3 489

Jótékonysági bált rendeztek nagykágyán

Azok, akik ismernek engem itt az Érmelléken nagyon jól tudják, hogy a foci az életem része. Gyerekkorom nagy szenvedélye ma is bennem él és bennem élt ezelőtt 7-8 évvel is, amikor Nagykágyán futótűzként terjedt a hír, hogy hazajött Circhelea Adrian, mindenki Adi-ja, a falu talán legjobb focistája. Ez nekem főleg csokalyiként nem mondott túl sokat, ezért is nagyon vártam már a találkozást a sráccal. Annyit tudtam róla, hogy eddig Belényes környékén élt, és akkor családi okok miatt kellett az apja szülőfalujába költözzön.

Mikulás járt a gyermekeknél

Kanapé    2013. december 13. péntek 
 Megnézték: 486

Ajándékokat és tartós élelmiszert hoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjához a gyerekeknek és a nevelőknek december 7-én a debreceni mentőszolgálat dolgozói (Nagy István vezetésével), a debreceni Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Euromedic Kft.

Szentmiklósi roma családoknak építettek új otthont

Közélet    2013. október 2. szerda 
 Megnézték: 318

Ismét új házakat építettek és adtak át a falu roma közösségének Hegyközszentmiklóson szeptember utolsó szombatján a nagyváradi Maica Tereza Alapítvány és hollandiai Moeder Teresa Stichiting Ulft Alapítvány együttműködésével. A két évvel ezelőttihez hasonlóan idén is négy házba nyolc család költözhetett be. Juhász Ilona, a nagyváradi alapítvány igazgatónője elmondta, 2003-ban kezdődött el ez a program hollandiai támogatással, jelenleg Bihar megyében tizenegy településen építettek és építenek házakat a rászoruló családoknak.

Farsangi mulatság a Petőfi-líceumban

Diáksarok  , ,   2013. március 2. szombat 
 Megnézték: 574

 

Nagy sikernek örvendett a Petőfi Sándor Elméleti Líceum négy X. osztálya által szervezett farsangi előadás, mely február 22-én, pénteken tartottak a sportteremben.  A X. A. osztály közreműködésével ez a farsangi előadás egyben egy jótékonysági rendezvény is volt, mivel pénzt gyűjtöttek Dariusnak, egy súlyosan beteg kisfiúnak, akinek a szülei segítségre szorulnak. A szervező diákok elmondása szerint a felkészülés nem volt zökkenőmentes, de ennek ellenére a műsor nagyon sokszínűre és humorosra sikeredett.

A magyar kultúra napja – összefoglaló videó

Ajánló  , , , ,   2013. február 7. csütörtök 
 Megnézték: 1 184

Teljes és elérhető a magyar kultúra napjának alkalmából megszervezett rendezvényekről készült videó, melyet a Hajdúböszörmény és Székelyhíd között működő, határon átnyúló kommunikációs együttműködés keretében sikerült megvalósítani. 

Jótékonysági komolyzenei koncert Székelyhídon

Közélet  ,   2010. október 31. vasárnap 
 Megnézték: 338

Fantasztikus élményben lehetett része a Classic Arts Művészeti Egyesület jótékonysági komolyzenei koncertje közönségének október 31-én. A székelyhídi múzeumban összegyűltek a művészek – László Melinda, Oláh Boglárka, Székely István, Tasnádi Ferencz, Thurzó Zoltán – által teremtett  hangjátéknak örülhettek az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány vezetősége által szervezett rendezvényen. Mivel Chopin-év van, az este a lengyel zeneszerző Nocturne-ével kezdődött. A művészek előadásában barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi zeneművek, opera részletek hangzottak el, valamint ízelítőt kaphattunk a Hegedűs a háztetőn, My Fair Lady musicalekből és a Csárdáskirálynő című operettből is elhangzott egy részlet.