^ Vissza Fel
jótékonyság címke bejegyzései:

Hajrá Adi!

Ér-sport  ,   2014. július 23. szerda 
 Megnézték: 3 228

Jótékonysági bált rendeztek nagykágyán

Azok, akik ismernek engem itt az Érmelléken nagyon jól tudják, hogy a foci az életem része. Gyerekkorom nagy szenvedélye ma is bennem él és bennem élt ezelőtt 7-8 évvel is, amikor Nagykágyán futótűzként terjedt a hír, hogy hazajött Circhelea Adrian, mindenki Adi-ja, a falu talán legjobb focistája. Ez nekem főleg csokalyiként nem mondott túl sokat, ezért is nagyon vártam már a találkozást a sráccal. Annyit tudtam róla, hogy eddig Belényes környékén élt, és akkor családi okok miatt kellett az apja szülőfalujába költözzön.

Mikulás járt a gyermekeknél

Kanapé    2013. december 13. péntek 
 Megnézték: 402

Ajándékokat és tartós élelmiszert hoztak a Dévai Szent Ferenc Alapítvány székelyhídi csoportjához a gyerekeknek és a nevelőknek december 7-én a debreceni mentőszolgálat dolgozói (Nagy István vezetésével), a debreceni Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Euromedic Kft.

Szentmiklósi roma családoknak építettek új otthont

Közélet    2013. október 2. szerda 
 Megnézték: 239

Ismét új házakat építettek és adtak át a falu roma közösségének Hegyközszentmiklóson szeptember utolsó szombatján a nagyváradi Maica Tereza Alapítvány és hollandiai Moeder Teresa Stichiting Ulft Alapítvány együttműködésével. A két évvel ezelőttihez hasonlóan idén is négy házba nyolc család költözhetett be. Juhász Ilona, a nagyváradi alapítvány igazgatónője elmondta, 2003-ban kezdődött el ez a program hollandiai támogatással, jelenleg Bihar megyében tizenegy településen építettek és építenek házakat a rászoruló családoknak.

Farsangi mulatság a Petőfi-líceumban

Diáksarok  , ,   2013. március 2. szombat 
 Megnézték: 457

 

Nagy sikernek örvendett a Petőfi Sándor Elméleti Líceum négy X. osztálya által szervezett farsangi előadás, mely február 22-én, pénteken tartottak a sportteremben.  A X. A. osztály közreműködésével ez a farsangi előadás egyben egy jótékonysági rendezvény is volt, mivel pénzt gyűjtöttek Dariusnak, egy súlyosan beteg kisfiúnak, akinek a szülei segítségre szorulnak. A szervező diákok elmondása szerint a felkészülés nem volt zökkenőmentes, de ennek ellenére a műsor nagyon sokszínűre és humorosra sikeredett.

A magyar kultúra napja – összefoglaló videó

Ajánló  , , , ,   2013. február 7. csütörtök 
 Megnézték: 1 048

Teljes és elérhető a magyar kultúra napjának alkalmából megszervezett rendezvényekről készült videó, melyet a Hajdúböszörmény és Székelyhíd között működő, határon átnyúló kommunikációs együttműködés keretében sikerült megvalósítani. 

Jótékonysági komolyzenei koncert Székelyhídon

Közélet  ,   2010. október 31. vasárnap 
 Megnézték: 256

Fantasztikus élményben lehetett része a Classic Arts Művészeti Egyesület jótékonysági komolyzenei koncertje közönségének október 31-én. A székelyhídi múzeumban összegyűltek a művészek – László Melinda, Oláh Boglárka, Székely István, Tasnádi Ferencz, Thurzó Zoltán – által teremtett  hangjátéknak örülhettek az Érmelléki Református Diakóniai Alapítvány vezetősége által szervezett rendezvényen. Mivel Chopin-év van, az este a lengyel zeneszerző Nocturne-ével kezdődött. A művészek előadásában barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi zeneművek, opera részletek hangzottak el, valamint ízelítőt kaphattunk a Hegedűs a háztetőn, My Fair Lady musicalekből és a Csárdáskirálynő című operettből is elhangzott egy részlet.