^ Vissza Fel
Iskola Másként címke bejegyzései:

Diákok, szabadon és kreatívan

Diáksarok  ,   2017. november 18. szombat 
 Megnézték: 252

Az idei Iskola másként programban a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai egy különleges hetet tölthettek el osztályfőnökeikkel. A feladat az volt, hogy minden osztályfőnök egyhetes programot kellett szervezzen az osztályába járó diákoknak, úgy hogy más kollégákat is bevonhatott a szervezésbe. Ez a hét az osztálykirándulások, nagy közös sütés-főzés, önfeledt játék és kreatív tevékenységek hete volt. Szabad időkeretek között végre sok olyan dolog valósult meg, amire a normál tanórarend mellett sokszor nem jut idő.

Iskola másként a diákok szemével

Diáksarok    2012. május 6. vasárnap 
 Megnézték: 306

Nagy sikert aratott az Iskola másként programsorozat a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjai körében. Nemcsak a kötelező órák elmaradása miatt élvezték a tanulók ezt az április eleji hetet, hanem azért is, mert sok érdekes dologgal ismerkedhettek meg, új barátokat szerezhettek, megismerkedhettek más osztályba járó diákokkal, több új témavilágot tárhattak fel, megtanultak csoportként együttműködni, közös élményeket gyűjthettek,mindentanár a számára kedves témában tarthatta óráit.

Iskola másképp Érköbölkúton: úttakarítás, verseny és népi hagyományok

Diáksarok  ,   2012. május 6. vasárnap 
 Megnézték: 331

Mozgalmasan teltek az Iskola másképp programnak szánt napok az érköbölkúti diákok és tanáraik számára. E mozgalmas hét nagyszabású hulladékgyűjtéssel kezdődött, amelyben az iskola apraja-nagyja aktívan részt vett és tanáraikkal együtt megtisztították a falu utcáit és sikátorait a szeméttől. Másnap egy nagyszabású „tájékozódási” versenyben vettek részt az iskola diákjai. Egy megadott térkép segítségével kellett a csapatokra felosztott diákoknak bejárniuk a falu utcáit úgy, hogy a megjelölt helyeken tanáraik várták őket különféle feladatokkal.

Kreatív iskolahét a Petőfi-líceumban

Diáksarok  , ,   2012. május 6. vasárnap 
 Megnézték: 325

Az országszerte először megtartott Iskola másként programmal sikerült kizökkenni a mindennapi rutinból

Kreatív hetet szerveztek április első hetében a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban. A kezdeményezés ötletét a román kormány által elfogadott ªcoala altfel – Iskola másként elnevezésű, az országmindeniskolájában idén először megszervezett program adta. Bármindenkezdet nehéz, a visszhang igen pozitív lett. A diákok és tanárok is egyaránt úgy vélik, hogy egy kicsit mindenkinek sikerült ezalatt a hét alatt kizökkeni a mindennapi rutinból.