^ Vissza Fel
futball címke bejegyzései:

Pokol, mennyország, újra pokol

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 1 003

Jó játékkal sem sikerült a feljutás a Törekvésnek az osztályozó mérkőzésen

Úgy indult neki Székelyhídi Törekvés a bajnokságnak, hogy valahol az élmezőnyben, legalább a negyedik-ötödik helyen végezzünk. Az őszi szezon végén a harmadik helyen fordultunk, elkezdtünk arról álmodozni, hogy dobogón maradjunk. Néhány héttel ezelőtt még a bajnoki cím is karnyújtásnyira volt, végül pedig az osztályozót érő második helyen zártunk, ami talán a legmerészebb álmainkban sem fordult meg. Ha már eddig eljutottunk, akkor miért ne mennénk tovább, „nyerjük meg az osztályozót” jeligével indultunk a nagyváradi Bodola Gyula stadionba.

Az előkelő második helyen végzett a bajnokságban a focicsapat

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 112

Eseménydúsan zárultak a Bihar-megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a székelyhídi fiúk a tavaszi szezonban még nem találtak legyőzőre, és a sikeres sorozatnak köszönhetően akár a bajnoki cím is elérhető lehet. Mégpedig úgy, hogy az őszi szezon végén még 11 pont volt a csapat lemaradása a Nagyváradi Legenda mögött.

Karnyújtásnyira focistáinktól a tavaszi bajnoki cím

Ér-sport  ,   2017. június 1. csütörtök 
 Megnézték: 111

A megyei ötödosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi visszavágói előtt arról suttogtak a vezetők, hogy nagyon jó lenne megkapaszkodni a dobogó valamelyik fokán. Egy esetleges keresztbe verésről álmodoztak a csapat körül dolgozók, erre még mindig veretlen a Székelyhídi Törekvés! Ezzel az eddigiek alapján a második helyre mindenképp van esély, és talán a várakozásokat messze felül múlva tavaszi bajnok is lehet a Töri.

Négy győzelemmel rajtolt a Törekvés a tavaszi idényben

Ér-sport  ,   2017. május 2. kedd 
 Megnézték: 608

A visszavágókkal folytatódik a Bihar megyei labdarúgó bajnokság ötödik osztálya március közepétől. Magasra rakta a lécet ősszel a Székelyhídi Törekvés, a harmadik helyről vártuk a folytatást a téli szünet után. Nagy elvárást nem raktak a játékosok vállára a vezetők, továbbra is az élbolyban maradást tűzték ki célul. Az őszi csapathoz képest két változás történt a keretben, Sas Krisztofer jött „haza” a harmadosztályú Fugyivásárhelytől, tanulmányai befejeztével Pál Erik is újra visszaigazolt.

Egyre magabiztosabbak a pályán

Ér-sport    2016. november 28. hétfő 
 Megnézték: 644

A szurkolók mellett támogatók is segítik a székelyhídi Törekvés focistáit

Múlt havi lapszámunkból objektív okok miatt kimaradt a „szokásos” Törekvésről szóló írás, így nem kevesebb, mint hét forduló eseményeivel „tartozunk” kedves olvasóinknak.

A harmadik etappal zártuk a megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokság eddigi beszámolóit, akkor a Székelyhídi Törekvés az előkelő harmadik helyen állt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a csapat továbbra is stabil, igaz volt néhány kisebb kisiklás, ennek ellenére nem csalódhattak városunk labdarúgást szerető emberei. Hála Istennek szeretik a csapatot, ez végre látszott ebben a szezonban. Nem volt hazai meccsünk, ahol legalább száz szurkoló ne lett volna a lelátókon.

Ott folytatják, ahol a tavaly abbahagyták

Ér-sport  ,   2016. szeptember 25. vasárnap 
 Megnézték: 907

Egyre több a szurkoló a székelyhídi lelátókon a Törekvés mérkőzésein

Az elmúlt szezonban remek évadot produkált a Székelyhídi Törekvés megyei labdarúgócsapata. A tavalyi pontvadászatban az ötödik helyen zárt az együttes, messze túlszárnyalva az előzetes várakozásokat. Ezzel a Töri magasra tette a lécet a 2016–2017-es kiírásra, az idén a szurkolók mellett a vezetők is elvárják, a tavalyihoz hasonló, esetleg jobb szereplést.

A körülmények nem változtak, a polgármesteri hivatal továbbra is kiáll a csapat mellett. A keretben történt egy kis átalakulás, személyes problémák miatt távozott Adrian Chira, Gajgó Norbert, Koncz Roland, Matyi Krisztián és Szilágyi Zoltán is. Pótlásukra hárman érkeztek a Hegyközszentmiklósi Toldy csapatától Cristian Mehes, George Filip és Kiss Benjámin, valamint szabadon igazolható volt a bihardiószegi Fecsó Albert.

Másodikok az öregfiúk a Papp Jenő-tornán

Ér-sport    2016. augusztus 13. szombat 
 Megnézték: 343

A Székelyhídi Törekvés Öregfiúk labdarúgó-együttese még tavaly nyár végén csatlakozott egy, akkor Debrecenben megszervezett hatcsapatos minibajnoksághoz. Akkor és ott tudta meg a Töri, hogy ennek a rendezvénynek már többéves hagyománya van és egy sorozatba kellene belépjenek az érmelléki „öregek”. Ugyanis minden csapat évente egyszer megszervezi ezt a tornát. A debreceni tornáról, amelyik az Agráregyetem két műfüves pályáján zajlott, rögtön éremmel térhettek haza a székelyhídiak, az előkelő harmadik helyen végeztek. Majd jött egy rosszabb szereplés, Hajdúnánáson a sportcsarnokban (ahol plusz két vendégcsapat is részt vett), mindöszsze egy győzelemmel a hetedik helyen zártak az érmellékiek.

Túl akarja szárnyalni a Törekvés csapata a tavalyi eredményt

Közélet    2016. augusztus 11. csütörtök 
 Megnézték: 258

Még alig fejeződött be az elmúlt szezon, a Székelyhídi Törekvés máris elkezdte felkészülését a megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokságra. A tavalyi évben igen magasra tették önmaguknak a lécet a fiúk, a végeredményben elért ötödik hellyel talán még önmagukat is sikerült meglepniük. Erről beszélt Erdei Imre, a csapat elnöke is, aki mindenképp szeretné megtartani vagy inkább túlszárnyalni a tavalyi eredményeket, még akkor is, ha ez anyagi szempontból nem annyira jövedelmező.

Városunk az első helyen a Márton Áron-emlékkupán

Ér-sport  ,   2016. augusztus 8. hétfő 
 Megnézték: 213

Szeretetteljes foci a közösségért

A Márton Áron-emlékév keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány labdarúgótornát szervezett Székelyhídon. A fiatalok számára kiírt kupán hét csapat vett részt, amelyen városunk focistái győzedelmeskedtek. A Márton Áron Érmelléki Labdarúgótornának helyszíne a székelyhídi városi sportpálya volt július 30-án, szombaton. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy megtanítsa a fiatalokat szeretettel, fegyverek nélkül, egymásra odafigyelve harcolni valamiért, ami a közösséget fejleszti és erősíti a nemzeti öntudatot.

Tavaszi nagyüzem a stadionokban

Ér-sport    2016. április 25. hétfő 
 Megnézték: 246

Elkezdődött a nagyüzem, pontosabban a tavaszi szezon a megyei labdarúgó-bajnokságban. Ugye fordulóról fordulóra jönnek a „visszavágó” mérkőzések, a csapatok tudják – legalábbis azt hiszik – a soros ellenfelek hibáit.
Igazi felsőházi rangadóval kezdett a Törekvés.

Szentmárton érkezett Székelyhídra és az első félidő után úgy vonulhattak az öltözőbe, hogy örülhettek annak, hogy nem kerültek többgólos hátrányba. Hogy a második játékrészre mi történt a hazaiakkal, azt senki sem tudja megmagyarázni, egy bekapott gól után teljesen szétesett a Töri játéka, 1-5 lett a vége. A tizenhetedik fordulóban Biharpüspökiben az a Nagyváradi Frontiera következett, akinek otthonában bárkinek nehéz nyerni. A meccs a lehető legrosszabb forgatókönyv szerint kezdődött, a hazaiak egy védelmi és egy kapushiba után hamar kétgólos előnyre tettek szert. Ekkor talán már mindenki azt hitte, hogy nagy vereségbe szalad bele a Töri, nem úgy Gergely Sanyi tanítványai. Még a szünet előtt két Szilágyi- és egy Matyi-góllal 3-2-re átvették a vezetést, amit a meccs végéig sikerült megtartaniuk, fontos három pontot hozva haza.