^ Vissza Fel
futball címke bejegyzései:

Éledező Törekvés, avagy pontok nem várt helyekről

Ér-sport  ,   2017. november 19. vasárnap 
 Megnézték: 2

Mire lehet elég a Székelyhídi Törekvésnek a havi három pont? – tettük fel a kérdést múlt havi lapszámunkban. Nos szerencsére ez már múlt idő, a havi három jelen esetben hat ponttá alakult és nemcsak lélegzetvételre, hanem bizakodásra is ad okot a negyedosztály küzdelmeiben.

Újabb bosszantó vereség

A kilencedik fordulóban Belényesre utaztunk, kimondva is esetleges meglepetés reményében. Már csak azért is, mert a hazaiaktól több alapember is hiányzott, mi pedig teljes kerettel érkeztünk a mérkőzésre. Ezután a pozitív előjelek után, egy hatalmas „pofonnal” rukkoltak elő játékosaink. Megmagyarázhatatlanul gyenge első félidőt produkálva, 2-0-s előnyt ajándékoztak a belényesieknek. A szünetben Gergely Sanyi, a csapat trénere egy rég nem hallott szónoklattal próbálta helyretenni a fiúkat, sajnos csak részsikerrel. Szépíteni ugyanis sikerült, de sajnos az egyenlítés már nem jött össze, újra bebizonyítva, hogy senki ellen sem szabad könnyelműsködni: Belényes–Székelyhíd 2-1 (2-0).

Pokol, mennyország, újra pokol

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 1 034

Jó játékkal sem sikerült a feljutás a Törekvésnek az osztályozó mérkőzésen

Úgy indult neki Székelyhídi Törekvés a bajnokságnak, hogy valahol az élmezőnyben, legalább a negyedik-ötödik helyen végezzünk. Az őszi szezon végén a harmadik helyen fordultunk, elkezdtünk arról álmodozni, hogy dobogón maradjunk. Néhány héttel ezelőtt még a bajnoki cím is karnyújtásnyira volt, végül pedig az osztályozót érő második helyen zártunk, ami talán a legmerészebb álmainkban sem fordult meg. Ha már eddig eljutottunk, akkor miért ne mennénk tovább, „nyerjük meg az osztályozót” jeligével indultunk a nagyváradi Bodola Gyula stadionba.

Az előkelő második helyen végzett a bajnokságban a focicsapat

Ér-sport  ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 135

Eseménydúsan zárultak a Bihar-megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokság küzdelmei. Legutóbb ott hagytuk abba, hogy a székelyhídi fiúk a tavaszi szezonban még nem találtak legyőzőre, és a sikeres sorozatnak köszönhetően akár a bajnoki cím is elérhető lehet. Mégpedig úgy, hogy az őszi szezon végén még 11 pont volt a csapat lemaradása a Nagyváradi Legenda mögött.

Karnyújtásnyira focistáinktól a tavaszi bajnoki cím

Ér-sport  ,   2017. június 1. csütörtök 
 Megnézték: 133

A megyei ötödosztályú labdarúgó bajnokság tavaszi visszavágói előtt arról suttogtak a vezetők, hogy nagyon jó lenne megkapaszkodni a dobogó valamelyik fokán. Egy esetleges keresztbe verésről álmodoztak a csapat körül dolgozók, erre még mindig veretlen a Székelyhídi Törekvés! Ezzel az eddigiek alapján a második helyre mindenképp van esély, és talán a várakozásokat messze felül múlva tavaszi bajnok is lehet a Töri.

Négy győzelemmel rajtolt a Törekvés a tavaszi idényben

Ér-sport  ,   2017. május 2. kedd 
 Megnézték: 636

A visszavágókkal folytatódik a Bihar megyei labdarúgó bajnokság ötödik osztálya március közepétől. Magasra rakta a lécet ősszel a Székelyhídi Törekvés, a harmadik helyről vártuk a folytatást a téli szünet után. Nagy elvárást nem raktak a játékosok vállára a vezetők, továbbra is az élbolyban maradást tűzték ki célul. Az őszi csapathoz képest két változás történt a keretben, Sas Krisztofer jött „haza” a harmadosztályú Fugyivásárhelytől, tanulmányai befejeztével Pál Erik is újra visszaigazolt.

Egyre magabiztosabbak a pályán

Ér-sport    2016. november 28. hétfő 
 Megnézték: 668

A szurkolók mellett támogatók is segítik a székelyhídi Törekvés focistáit

Múlt havi lapszámunkból objektív okok miatt kimaradt a „szokásos” Törekvésről szóló írás, így nem kevesebb, mint hét forduló eseményeivel „tartozunk” kedves olvasóinknak.

A harmadik etappal zártuk a megyei ötödosztályú labdarúgó-bajnokság eddigi beszámolóit, akkor a Székelyhídi Törekvés az előkelő harmadik helyen állt. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a csapat továbbra is stabil, igaz volt néhány kisebb kisiklás, ennek ellenére nem csalódhattak városunk labdarúgást szerető emberei. Hála Istennek szeretik a csapatot, ez végre látszott ebben a szezonban. Nem volt hazai meccsünk, ahol legalább száz szurkoló ne lett volna a lelátókon.

Ott folytatják, ahol a tavaly abbahagyták

Ér-sport  ,   2016. szeptember 25. vasárnap 
 Megnézték: 932

Egyre több a szurkoló a székelyhídi lelátókon a Törekvés mérkőzésein

Az elmúlt szezonban remek évadot produkált a Székelyhídi Törekvés megyei labdarúgócsapata. A tavalyi pontvadászatban az ötödik helyen zárt az együttes, messze túlszárnyalva az előzetes várakozásokat. Ezzel a Töri magasra tette a lécet a 2016–2017-es kiírásra, az idén a szurkolók mellett a vezetők is elvárják, a tavalyihoz hasonló, esetleg jobb szereplést.

A körülmények nem változtak, a polgármesteri hivatal továbbra is kiáll a csapat mellett. A keretben történt egy kis átalakulás, személyes problémák miatt távozott Adrian Chira, Gajgó Norbert, Koncz Roland, Matyi Krisztián és Szilágyi Zoltán is. Pótlásukra hárman érkeztek a Hegyközszentmiklósi Toldy csapatától Cristian Mehes, George Filip és Kiss Benjámin, valamint szabadon igazolható volt a bihardiószegi Fecsó Albert.

Másodikok az öregfiúk a Papp Jenő-tornán

Ér-sport    2016. augusztus 13. szombat 
 Megnézték: 363

A Székelyhídi Törekvés Öregfiúk labdarúgó-együttese még tavaly nyár végén csatlakozott egy, akkor Debrecenben megszervezett hatcsapatos minibajnoksághoz. Akkor és ott tudta meg a Töri, hogy ennek a rendezvénynek már többéves hagyománya van és egy sorozatba kellene belépjenek az érmelléki „öregek”. Ugyanis minden csapat évente egyszer megszervezi ezt a tornát. A debreceni tornáról, amelyik az Agráregyetem két műfüves pályáján zajlott, rögtön éremmel térhettek haza a székelyhídiak, az előkelő harmadik helyen végeztek. Majd jött egy rosszabb szereplés, Hajdúnánáson a sportcsarnokban (ahol plusz két vendégcsapat is részt vett), mindöszsze egy győzelemmel a hetedik helyen zártak az érmellékiek.