^ Vissza Fel
Ér hangja Egyesület címke bejegyzései:

Friss sajtósok a mély vízben

Közélet  ,   2017. szeptember 27. szerda 
 Megnézték: 678

Élesben próbálhatták ki magukat a Ér hangja médiaképzésének résztvevői

Médiaképzést szervezett az Ér Hangja Egyesület szeptember 15–17-én a médiacsoport stúdiójában. A szervezők érmelléki fiatalokat és felnőtteket vártak a második alkalommal megtartott képzésre, ennek a meghívásnak Biharfélegyháza, Érszőlős, Szalárd, Székelyhíd és Tóti települések tettek eleget. A megjelentek egy jellegzetes pólóval váltak egy nagy csapattá, amit az egyesület logójával, valamint a képzés jelképével láttak el.

Életigenlő derűt sugárzó érmelléki életutak

Kultúra  ,   2017. szeptember 26. kedd 
 Megnézték: 83

Bemutatták az Ér Hangja Egyesület első kötetét

Az elmúlt évek során havilapunk hasábjain sok életútinterjú, élettörténet elevenedett meg, és a tavalyi évben megszületett az ötlet is, hogy jó lenne egyszer ezeket kötet formájában is kiadni. Az álmodozást tettek követték, és hosszúra nyúló alapozó munka, amelynek eredményeként most szeptemberben megjelenhetett ez az Érmelléki életutak című interjúkötet, amely 32 életutat mutat be, melyek szorosan összefonódnak Székelyhíddal, az Érmellékkel.

Ifjúsági mobilitás program kulináris élményekkel

Ajánló  , ,   2016. július 11. hétfő 
 Megnézték: 1 004

Újabb Erasmus+ ifjúsági csereprogram lesz Székelyhídon. Az Ér hangja Egyesület a tavalyi, szociális problémákat feldolgozó programja után ezúttal a Közép és Kelet-európai kulináris kultúrával és a bennük rejlő lehetőségekkel foglalkozik. Az augusztus 22-28. között zajló projekt címe: Európai gasztronómiai körkép kultúránk megőrzése érdekében. Az idei rendezvény nagyobb vállalást jelent több szempontból is az egyesület számára, hiszen a főbb, számokban mérhető tényezők (időtartam, képviseltországok, stb.) egyre gyarapodnak.

“Nyisd ki a szemed, lásd a világot másként!”

Ajánló  , , ,   2016. április 5. kedd 
 Megnézték: 593

Ez a címe s egyben a hívószava annak a nyertes projektnek, amelyben az Ér hangja Egyesület is partnerként működik együtt a pályázó intézménnyel, az Erasmus+ program keretében. A világ másként látása a projekt során sporttevékenységek (vízi sportok, biciklizés, futás, túrázás, stb.) és készségfejlesztő programok (fotó- és fajismereti verseny, kincskeresés, stb.) által valósul meg. Mindeközben a projektszervezők célja felhívni a figyelmet a környezettudatosságra, az ökoturizmus általi interkulturális tanulásra, és a természeti és kulturális örökségeink népszerűsítésére. Ezek elősegítésére egy weboldal fog létrejönni a résztvevők munkáiból.