^ Vissza Fel
Böjte Csaba címke bejegyzései:

Egyre imádkozóbb lelkületűek a fiatalok

Mozaik  ,   2017. augusztus 30. szerda 
 Megnézték: 316

Az Érmelléken is áthaladtak a Máriapócsra igyekvő görögkatolikus zarándokok

A magyarországi Görögkatolikus Metropólia az idén is megszervezte hagyományos zarándoklatát augusztus 7–12. között a máriapócsi kegyhelyre. Első ízben az anyaország határán kívüli területről, Nagyváradról indult el a zömében fiatalokból álló, háromszáz fős sokaság.

Búcsú – szeretetből, négy éve

Kultúra  , ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 417

Idén is átütő volt a Gyermek Jézus Otthon építő, egésznapos ünnepélye

A Gyermek Jézus-búcsú több száz meghívottal és látogatóval, tucatnyi kipróbálható tevékenységgel zajló nagy találkozás, aminek idei időpontja június 11-e volt. A mindenki számára nyitott gyermeknapot először 2014-ben szervezte meg a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon az egykori Stubenberg-kastély udvarán. Három-négy település meghívott gyermekotthonainak lakói vettek részt az eseményen, de a szentmise, a játék és a különböző fellépők már akkor sem hiányoztak a programból.

Városunk az első helyen a Márton Áron-emlékkupán

Ér-sport  ,   2016. augusztus 8. hétfő 
 Megnézték: 377

Szeretetteljes foci a közösségért

A Márton Áron-emlékév keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány labdarúgótornát szervezett Székelyhídon. A fiatalok számára kiírt kupán hét csapat vett részt, amelyen városunk focistái győzedelmeskedtek. A Márton Áron Érmelléki Labdarúgótornának helyszíne a székelyhídi városi sportpálya volt július 30-án, szombaton. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy megtanítsa a fiatalokat szeretettel, fegyverek nélkül, egymásra odafigyelve harcolni valamiért, ami a közösséget fejleszti és erősíti a nemzeti öntudatot.

A magyar kultúra napja – összefoglaló videó

Ajánló  , , , ,   2013. február 7. csütörtök 
 Megnézték: 1 157

Teljes és elérhető a magyar kultúra napjának alkalmából megszervezett rendezvényekről készült videó, melyet a Hajdúböszörmény és Székelyhíd között működő, határon átnyúló kommunikációs együttműködés keretében sikerült megvalósítani. 

Meghívó

Ajánló  ,   2011. november 15. kedd 
 Megnézték: 498

A Biharvajdai Református Egyházközség Énekkara szeretettel vár mindenkit a november 20-án délután 18 órától kezdődő jótékonysági rendezvényre, melynek helyszíne a székelyhídi Munkásklub. A műsorban népdalok, versek és humoros jelenetek lesznek majd láthatók és hallhatók. A rendezvény célja, hogy adományt gyűjtsenek a Böjte Csaba által vezetett székelyhídi gyermekotthon támogatására. A belépés ingyenes, a szervezők sok szerettel várnak mindenkit.

“Rózsafüzér királynéja, tiszta szűz!”

Közélet  , , , ,   2011. augusztus 31. szerda 
 Megnézték: 608

A Szűz Mária ünnep alkalmából, mint minden évben idén is  templombúcsúra gyűlt össze Székelyhíd város apraja és nagyja a helyi római katolikus templomban augusztus utolsó vasárnapján. A búcsúünnep fő celebránsa Tempfli József nyugalmazott püspök volt.

Az idei évben is sokan összegyűltek, hogy családjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel együtt dicsérhessék az urat. A búcsúünnepség nagy érdeme, hogy minden évben kicsit közelebb hozza egymáshoz az embereket. Hazatérnek a messzebb élő  rokonok, ismerősök, körülülik az ünnepi asztalokat, ezáltal még szebbé téve a Mária ünnepet.

Rá kell lépni a gázpedálra!

Közélet  , ,   2010. szeptember 17. péntek 
 Megnézték: 432

Tanévnyitó szentmisét tartott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány helyi napközije a székelyhídi katolikus templomban szeptember 15-én Böjte Csaba Ferenc-rendi szerzetes szolgálatával. Hegyesi Viktor igazgató mosolyogva jegyezte meg, „azért ez szebb volt, mint a mi tanévnyitónk”.
Csaba testvér prédikációjában mindenkit, de elsősorban a gyermekeket a tanulásra biztatta, annak fontosságát taglalta. Beszélt arról, hogy mennyire kicsinyhitűek vagyunk, életünk autójával nem merünk csak egyesben, vagy legfeljebb kettesben menni, pedig senki sem tiltja, hogy átváltsunk ötösbe, hatosba.