^ Vissza Fel
Böjte Csaba címke bejegyzései:

Egyre imádkozóbb lelkületűek a fiatalok

Mozaik  ,   2017. augusztus 30. szerda 
 Megnézték: 134

Az Érmelléken is áthaladtak a Máriapócsra igyekvő görögkatolikus zarándokok

A magyarországi Görögkatolikus Metropólia az idén is megszervezte hagyományos zarándoklatát augusztus 7–12. között a máriapócsi kegyhelyre. Első ízben az anyaország határán kívüli területről, Nagyváradról indult el a zömében fiatalokból álló, háromszáz fős sokaság.

Búcsú – szeretetből, négy éve

Kultúra  , ,   2017. június 30. péntek 
 Megnézték: 219

Idén is átütő volt a Gyermek Jézus Otthon építő, egésznapos ünnepélye

A Gyermek Jézus-búcsú több száz meghívottal és látogatóval, tucatnyi kipróbálható tevékenységgel zajló nagy találkozás, aminek idei időpontja június 11-e volt. A mindenki számára nyitott gyermeknapot először 2014-ben szervezte meg a székelyhídi Gyermek Jézus Otthon az egykori Stubenberg-kastély udvarán. Három-négy település meghívott gyermekotthonainak lakói vettek részt az eseményen, de a szentmise, a játék és a különböző fellépők már akkor sem hiányoztak a programból.

Városunk az első helyen a Márton Áron-emlékkupán

Ér-sport  ,   2016. augusztus 8. hétfő 
 Megnézték: 213

Szeretetteljes foci a közösségért

A Márton Áron-emlékév keretében a Dévai Szent Ferenc Alapítvány labdarúgótornát szervezett Székelyhídon. A fiatalok számára kiírt kupán hét csapat vett részt, amelyen városunk focistái győzedelmeskedtek. A Márton Áron Érmelléki Labdarúgótornának helyszíne a székelyhídi városi sportpálya volt július 30-án, szombaton. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy megtanítsa a fiatalokat szeretettel, fegyverek nélkül, egymásra odafigyelve harcolni valamiért, ami a közösséget fejleszti és erősíti a nemzeti öntudatot.

A magyar kultúra napja – összefoglaló videó

Ajánló  , , , ,   2013. február 7. csütörtök 
 Megnézték: 1 001

Teljes és elérhető a magyar kultúra napjának alkalmából megszervezett rendezvényekről készült videó, melyet a Hajdúböszörmény és Székelyhíd között működő, határon átnyúló kommunikációs együttműködés keretében sikerült megvalósítani. 

Meghívó

Ajánló  ,   2011. november 15. kedd 
 Megnézték: 358

A Biharvajdai Református Egyházközség Énekkara szeretettel vár mindenkit a november 20-án délután 18 órától kezdődő jótékonysági rendezvényre, melynek helyszíne a székelyhídi Munkásklub. A műsorban népdalok, versek és humoros jelenetek lesznek majd láthatók és hallhatók. A rendezvény célja, hogy adományt gyűjtsenek a Böjte Csaba által vezetett székelyhídi gyermekotthon támogatására. A belépés ingyenes, a szervezők sok szerettel várnak mindenkit.

“Rózsafüzér királynéja, tiszta szűz!”

Közélet  , , , ,   2011. augusztus 31. szerda 
 Megnézték: 449

A Szűz Mária ünnep alkalmából, mint minden évben idén is  templombúcsúra gyűlt össze Székelyhíd város apraja és nagyja a helyi római katolikus templomban augusztus utolsó vasárnapján. A búcsúünnep fő celebránsa Tempfli József nyugalmazott püspök volt.

Az idei évben is sokan összegyűltek, hogy családjaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel együtt dicsérhessék az urat. A búcsúünnepség nagy érdeme, hogy minden évben kicsit közelebb hozza egymáshoz az embereket. Hazatérnek a messzebb élő  rokonok, ismerősök, körülülik az ünnepi asztalokat, ezáltal még szebbé téve a Mária ünnepet.

Rá kell lépni a gázpedálra!

Közélet  , ,   2010. szeptember 17. péntek 
 Megnézték: 278

Tanévnyitó szentmisét tartott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány helyi napközije a székelyhídi katolikus templomban szeptember 15-én Böjte Csaba Ferenc-rendi szerzetes szolgálatával. Hegyesi Viktor igazgató mosolyogva jegyezte meg, „azért ez szebb volt, mint a mi tanévnyitónk”.
Csaba testvér prédikációjában mindenkit, de elsősorban a gyermekeket a tanulásra biztatta, annak fontosságát taglalta. Beszélt arról, hogy mennyire kicsinyhitűek vagyunk, életünk autójával nem merünk csak egyesben, vagy legfeljebb kettesben menni, pedig senki sem tiltja, hogy átváltsunk ötösbe, hatosba.

Az összefogás és a szeretet viheti előre a világot

Kanapé  , , ,   2010. július 31. szombat 
 Megnézték: 765

Beszélgetés Böjte Csabával, a Szent Ferenc-alapítvány vezetőjével a székelyhídi gyerekotthon alapítása alkalmából

 

Számos gyereknek fog otthonul szolgálni az ismét benépesülő  székelyhídi Stubenberg-kastély, ahol elkezdődtek a felújítási munkálatok. A gyerekotthont a Dévai Szent Ferenc Alapítvány fogja működtetni, az épület hivatalos bérleti szerződését július 30-án írták alá a városi önkormányzat és a szervezet képviselői. Ezen alkalomból beszélgettünk el vezetőjével, Böjte Csaba Ferenc-rendi szerzetessel.

Egy kis csapat nagy utakon

Mozaik  , , ,   2010. július 29. csütörtök 
 Megnézték: 211

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány néhány szerencsés székelyhídi tanulója eljuthatott Budapestre június elején. Azon célból indultak el, hogy a vasárnapi misén a Szent István-bazilikában Csaba testvérrel és 250 gyerekével megköszönjék Magyarországnak, amiért az Országgyűlés megszavazta a kettős állampolgárságot biztosító törvényt. A bazilikában ebből az alkalomból összegyűlt több mint 4000 ember meghatódva figyelte Csaba testvér őszinte szavait. Az ünnepséget szebbé tette a Rolle együttes előadása, illetve a székely és csángó népviseletbe öltözött gyerekek szavalatai is. Csaba testvér megköszönte az anyaországtól kapott adományokat, az önkéntesek munkáját, külön virágcsokorral köszöntötte Mádl Dalma asszonyt.