^ Vissza Fel
angol nyelvtábor címke bejegyzései:

Lezajlott a 8. angoltábor

Kultúra    2017. augusztus 29. kedd 
 Megnézték: 217

Az Ér Hangja Egyesület az Országos Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete és ezáltal az Egyesült Államokbeli Learning Enterprises székelyhídi partnereként idén nyolcadik alkalommal szervezte meg a már szokásos háromhetes angol nyelvtábort. Az idei táborba a Michigan államban született Alexander Hilton-Watson érkezett a negyven jelentkező angol nyelvtudásának fejlesztésére. A tizenkilenc éves önkéntes munkáját székelyhídi önkéntesek is segítették, hiszen jellemző, hogy évről-évre az egyre fiatalabb korosztály (öt-hétéves gyerekek) alkotja a táborozók többségét.

Ezúton is köszönjük Alexandra Miclăuș, Csorba Nikolett, Csorba Roland, Delia Bogdan és Kaszonyi Ákos segítségét, a táborba fektetett idejüket és energiájukat!

Háromhetes angol nyelvtanfolyam idén is Székelyhídon

Ajánló    2016. június 3. péntek 
 Megnézték: 857

Az Ér hangja Egyesület 2016. június 27 – július 15. között háromhetes angol intenzív nyelvtanfolyamot szervez Székelyhídon. A tábor időtartama alatt Amerikából érkező angol önkéntes tartja majd az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák.

A nyelvtáborba 6–18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme (kapunyitás június 27-én, hétfő reggel 9 órakor).

Jelentkezni a 0786-228306 vagy a 0762-830344-es telefonszámon, vagy erhangja1@gmail.com e-mail címen lehet.

Jelentkezési határidő június 23. csütörtök, 19 óra. 

Indul angol nyelvtábor idén is

Ajánló    2015. június 5. péntek 
 Megnézték: 1 532

Háromhetes angol intenzív nyelvtábort szervez az Ér hangja Egyesület 2015. július 20 – augustus 7. között Székelyhídon. A tábor időtartama alatt Amerikából érkező két angol önkéntes tartja majd az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák.

A nyelvtáborba 6–18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme (kapunyitás július 20-án, hétfő reggel 9 órakor).

Angol intenzív nyelvtábor

Kultúra    2014. június 3. kedd 
 Megnézték: 626

Háromhetes angol intenzív nyelvtábort szervez a Ér hangja Egyesület június 30–július 17. között Székelyhídon.
A tábor időtartama alatt Amerikából érkező angol nyelvtanár tarja az interaktív foglalkozásokat, amelyek a szóbeli kommunikáció fejlesztését szorgalmazzák. A nyelvtáborba 6–12 és 13-18 éves gyerekek és fiatalok jelentkezését várjuk. A nyelvtábor helyszíne a székelyhídi Munkás klub nagyterme. Kapunyitás június 30-án, 9 órakor, ekkor lehet kifizetni a tábor díját is, vagy egyéb információkat kérni.

Jelentkezni a 0762-830344-es vagy a 0749-159414-es telefonszámon vagy erhangja1@gmail.com e-mail címen lehet. Jelentkezési határidő június 27., 19 óra. Részvételi díj: 40 lej/3 hét.
A program a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete, és az amerikai Learning Enterprises szervezet segítségével valósul meg. Partner: székelyhídi városi önkormányzat.

Mindenki szeretettel várunk!

„Jövünk jövőre is!” – így búcsúztak az angoltáborosok

Kultúra    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 253

A londoni Emily Fletcher személyisége elvarázsolta a kis nyelvtanulókat

Sok énekkel, játékkal, és még több tanulnivalóval várták az idei angoltáborok tanítói a nyelvtudásukat fejleszteni kívánó gyerekeket július első heteiben között úgy Székelyhídon, mint Érolasziban.

Idén párhuzamosan zajlott a nyári angol nyelvtábor Érolasziban és Székelyhídon. Ahogyan az eddig is történt, a tábort, a kommunikációt, a tanulást az tette nagyobb kihívássá az apróságok számára, hogy angol anyanyelvű tanítót kaptak, Emily Fletcher személyében. Emily – aki az Egyesült Államok fővárosának, Washingtonnak külvárosában, Georgetownban tanul – Londonból érkezett hozzánk a Learning Enterprises segítségével. Nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal érkezett Székelyhídra, mert elmondása szerint még sosem végzett önkéntes munkát egyetemi városán kívül. Mindennap meglepte valamivel nebulóit, akik nagyon élvezték ugyan az órákat, de mindig sokkal jobban várták, amikor Emily a szünetekben vagy délutánonként angol énekeket és játékokat tanított nekik.

Angol tábor Érolasziban

Diáksarok  ,   2012. augusztus 28. kedd 
 Megnézték: 333

Idén nyáron is tárt kapukkal várta Érolaszi gyerkőceit az egyhetes angol tábor augusztus 20–25. között. Bár a célcsoport a 6–18 év közötti diákság volt, a tábor érdeklődő, szorgalmas résztvevői közül a legfiatalabb öt-, míg a legidősebb tizenkét éves volt. A gyerekek számolni, olvasni, énekelni tanultak, és legtöbben most alapozták meg felkészültségüket a még előttük álló angoltanulásra.

Do you speak English? – Beszélsz angolul?

Diáksarok  , , ,   2012. augusztus 28. kedd 
 Megnézték: 362

Lelkes gyereksereget tanított egy ír nyelvtanár a háromhetes nyelvtáborban

 

Alig ért véget az iskola, Székelyhídon már meg is nyitotta kapuit a háromhetes angol nyelvtábor. Ez volt a harmadik alkalom, hogy külföldi tanár érkezett hozzánk, hogy a gyerekek nyelvtudását gazdagítsa. Az eddigi két amerikai önkéntest idén egy ír lány, Sadhbh de Barra követte, aki 21 éves és mûvészeti tanulmányokat folytat.

Jelentkezőből idén sem volt hiány: több mint ötven lelkes gyerek érkezett a Pro Székelyhíd Egyesület által szervezett tábor helyszínére, a helyi munkásklubba, hogy kezdetét vehesse a háromhetes kaland. Sadhbh munkáját a nyelvtúra vezetésében helyi nyelvtanár, Ványa Blanka segítette.

Érmelléki angolnyelvtanfolyam

Diáksarok  ,   2011. augusztus 3. szerda 
 Megnézték: 266

2011. július 18-a és augusztus 4-e között zajlott az érmelléki angolnyelvtanfolyam. Ebbe a programba 5. alkalommal kapcsolódott be Érköbölkút is. A háromhetes tevékenységet Ryan Gregory James vezette New York-ból, aki előbb Érkeserűben töltött három hetet. Jól érezte magát vidékünkön, rugalmas, lendületes volt és szerette a vidékünkre jellemző ételeket. A gyerekek aktívan részt vettek az órákon, nagyon élvezték a tábort, melynek keretén belül az amerikai tanár naponta két csoportban tartotta a foglakozást: az elemi iskolásokkal, valamint az általános- és középiskolásokkal.