^ Vissza Fel

Júliusi-augusztusi házasságkötések

Mozaik    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 387

Júliusban és augusztusban a következők fogadtak örök hűséget egymásnak:
Veres Iuliu és Makai Etelka Florica
Dovin József és Butcovan Bernadett

Szeretettel gratulál és sok boldogságot kíván az Ér hangja!

INGYENES méhnyakrákszűrés!!!

Közélet    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 492

Ismét ingyenes méhnyakrákszűrésre van lehetőségük a 25 és 64 év közötti nőknek. A vizsgálat a Pelikán Klinikán történik, Nagyváradon, előzetes bejelentkezés alapján. A vizsgálat teljesen ingyenes a biztosítottaknak és a nem biztosítottaknak is egyaránt.
A páciensek első lépésként a háziorvosaikat kell felkeressék, ahonnan egy küldőcédulát kapnak majd, ezután pedig időpontot kell kérniük a megfelelő klinikán a vizsgálat elvégzésére.

Védjegyük a mosolyuk

Kanapé  2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 618

Sok székelyhídinak szakmai-erkölcsi példaképe lehet a Popescu házaspár

Székelyhíd központi részén járunk. Megállunk egy ház előtt. Csengetünk. Kis idő múlva a házigazda ajtót nyit, szélesre tárja az ajtót, hogy beléphessünk. Kis udvar, virágzó petúniák, a hűs árnyékban néhány szék s egy asztal. Itt ülünk le beszélgetni a Popescu házaspárral. Mindenki ismeri őket, hozzátartoznak a városhoz.

Pusztai farkasok eredményes nyílai

Kanapé    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 468

Beszélgetés ifj. Bokor Zoltán Csabával, az íjászegyesület vezetőjével

Arany Nyílhegy Díjjal tüntették ki a székelyhídi Pusztai Farkasok Hagyományőző Íjászegyesületet az ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 1200 íjász részvételével megszervezett VII. Nyílzápor rendezvényen, amelyen a 907-es pozsonyi csatát és Árpád vezért idézték fel.

Jó termésre van kilátás idén

Közélet    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 461

Rekordhozam várható a kalászosok körében, de kevesebb gyümölcs lesz Érmelléken

Az elmúlt évek igen szélsőséges csapadékmegoszlást hoztak, figyelembe véve, hogy vidékünkön 500-600 mm az éves csapadékátlag. Az időjárás évről-évre szárazabbá, melegebbé válik, ezért nem ritkák az aszályos évek, például a tavalyi 2012-es év is hatalmas aszálykárokat hozott, amit a román állam pénzbeli támogatással próbált mérsékelni, a gazdák hektáronként 100 lejnyi kárpótlást kaptak, melyre az első 10 hektárnyi föld területére voltak jogosultak.

„Időutazás” az érköbölkúti és hegyközszentmiklósi Bibliahéten

Mozaik    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 297

„Örüljetek az Úrban mindenkor!” (Filippiekhez írt levél, 4,4)
Vakációs Bibliahetet szerveztek az Érköbölkúti iskolában július hó-nap elején, melyre szép számban jöttek a gyerekek 4–15 éves korig. Hiszem és remélem, hogy mindenkinek sikerült hazavinni valamit a Bibliahéten tanultakból. Jó alkalmak a Bibliahetek arra, hogy egymást jobban megismerjék a gyerekek, hisz ekkor kötetlenebbek a foglalkozások és a játékok is segítenek ebben.

VI. IKE-tábor Hegyközszentmiklóson

Mozaik  ,   2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 413

Meghatározott napi program várta az érmelléki református ifjúsági táborban az összesen tíz településről érkezett 39 táborozót és hét kisegítőjüket. Augusztus 5–10. között naponta a hegyközszentmiklósi termálstrandon nem maradhatott el az áhítat, a bibliaórák mellett a játék, kézműves-foglalkozás, előadás, ami a mai fiatalok kérdéskörében meghatározó szerepet játszik: családi kapcsolatok, álomfejtés, megbocsátás…

Nagyboldogasszony, azaz Szűz Mária mennybevitele

Mozaik    2013. augusztus 23. péntek 
 Megnézték: 282

A katolikus egyház augusztus 15-én ünnepli Nagyboldogasszony ünnepét. Mit is jelent ez? Isten kiválasztotta a Megváltó anyjának Máriát, Joachim és Anna leányát, Gábriel angyallal küldve el az üzenetet, hogy fiúgyermeket fog szülni, aki a világ megváltója lesz. Mária szellemi és erkölcsi tisztaságban élve, nem lázadva az isteni terv ellen, tudomásul vette és elfogadta azt a kegyet és kegyelmet, amivel Isten ő megajándékozta.
Mária tudatában volt annak a ténynek, hogy élete gyökeresen megváltozik attól a pillanattól fogva, hogy Isten kívánságának eleget téve megszüli a „Gyermeket”, felneveli és végigéli vele annak kálváriáját, szenvedéseit.