^ Vissza Fel

Második családi nap Székelyhídon

Közélet  2013. június 17. hétfő 
 Megnézték: 735

A tavalyi sikeren felbuzdulva a helyi önkormányzat és a Pro Székelyhíd Egyesület június 16-án második alkalommal szervezett családi napot Székelyhídon.  A rendezvénynek a helyi sportpálya adott otthont. 

 

A székelyhídi családi nap az idei évben kicsit váratott magára. A rossz időjárási körülmények miatt a rendezvény eredetileg május 26-ára kitűzött időpontját, június 16-ra módosították a főszervezők. Az esős időt felváltotta a verőfényes napsütés, így az időjárás kegyeibe fogadva kezdődhettek el vasárnap reggel a családi programok.

Sikeresen kvalifikáltak a Phoenixesek!

Ér-sport    2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 685

Lezárult a romániai SKDUN Karate világbajnoki kvalifikációs versenye, a Bukarestben május 11-én megrendezett Románia Kupán. A székelyhídi csapat tagjai ismét sikerült megvédjék a mundér becsületét, nem akármilyen teljesítményt nyújtva a korántsem gyenge – több mint 700 sportolót felvonultató – mezőnyben.

A székelyhidi Hiphoptáncosok eredményei

Mozaik  ,   2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 752

Székelyhídon immár négy és fél éve működik a hiphoptánccsoport Mészáros Ildikó vezetésével, aki elmondta, hogy két csoportban összesen húsz fővel dolgoznak.
 
A kezdő csoport neve a Flying Stars, a haladó csoport neve a Free Steps. A csoport tagjai heti két próbát tartanak de verseny vagy fellépés előtt szükségszerűen többet is, most is épp fellépésre készülnek.

Rövidesen új háziorvosi rendelő nyílik Érolasziban

Közélet  ,   2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 531

Dr. Roșca Katalin-Mónika háziorvost, aki 2011. júliusa óta dolgozik Érköbölkúton, arról kérdeztük, hogyan halad az Érolaszi háziorvosi rendelő felújítása és mikor kezdi el a faluban a munkát. A doktor nő elmondta a rendelő ki van meszelve, be van rendezve, jelenleg az engedélyek elintézése van folyamatban.Ha minden rendben megy,akkor június közepétől heti két napon várja a betegeket, a másik három nap pedig Érköbölkúton rendel és ott is szívesen fogad bárkit. Ha sürgősségi eset van, akkor, amennyiben itthon van, természetesen házhoz megy akár vasárnap is, vagy ha nem, akkor a 112 segítségét kell kérni.

Kitartásból jeles

Mozaik  2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 621

Juhokat tenyészt és nevel szabadidejében két székelyhídi fiatal

Juhokat tenyészt, nevel és terel két székelyhídi fiatalember polgári foglalkozása mellett, munkaidő után, hétvégén és minden szabadidejében. Nem a szórakozást keresik különböző vendéglátóegységek asztalai mellett, vagy nem préselték bele magukat a virtuális világ csalfa valóságába, hanem kemény munkával keresik a boldogulást egy nem is olyan egyszerû úton. A vállalkozó szellemû Deák Szabolcs és Szász Sándor, akik egy gyermekkori mesevilágból próbálnak kemény valóságot alkotni.

Az aranytulipán

Kultúra  2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 487

Május 17-én pénteken Érköbölkúton majd Hegyközszentmiklóson tartottak előadást az M.M. Pódium bábszínészei. Az iskolák óvodásai és tanulói Benedek Elek Aranytulipán című zenés bábjátékát tekintették meg. A bábelőadás során elhangzott népdalokat a gyermekek a színészekkel együtt énekelték. Köszönet a szép játékért az előadóknak: Bíró Andreának, Marosán Csillának, Meleg Attilának, Sajgó Bezgédi Norbertnek.

 

 

Jól látható fejlődés szemét ügyben

Közélet  ,   2013. június 2. vasárnap 
 Megnézték: 523

A szeméttelepek felszámolva, a szelektív kukák kiosztva, és még mindig vannak elégedetlenkedők. Lassan már sorozatnak, saganak nevezhető az a mennyiségű cikk és interjú, amit az AVE szemétszállító cég munkatársaival készítettünk, hogy felhívjuk az olvasók figyelmét a tudatos szemétgyűjtésre.

Ezúttal a javuló tendenciákról érdeklődtünk Bartha Zoltán vezérigazgatótól és Béres Attila területi vezetőtől.