^ Vissza Fel

Programajánló – Kórustalálkozó Székelyhídon

Ajánló  2012. november 12. hétfő 

November 24-én 16 órai kezdettel IX. Érmelléki Kórustalálkozót rendeznek a Székelyhídi Munkásklubban a helyi önkormányzat és a Pro Székelyhíd Egyesület közös szervezésében. A rendezvény egyben a Székelyhídi Férfikórus megalakulásának 15. évfordulója is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Megáll az idő

Kanapé  2012. november 12. hétfő 

Beszélgetés Szabó Ferencz székelyhídi fényképésszel, fafaragóval

 

Amikor a régi fekete-fehér fenyképeim nézegetem, mindig az ő arca jut eszembe. Ő volt gyerekkorom fényképész bácsija, s kicsit nosztalgikus érzéssel gondolok vissza azokra a régi szép időkre. A fényképészműhely már évek óta bezárt, de egy ideje zajokat hallok kiszűrődni a régi helyről. Így hát felkerekedem, és elmegyek kideríteni mi is történik a zárt ajtók mögött. Mi történt a hosszú évek során azzal a Szabó Ferenczcel, aki nekem még mindig olyan, mint az emlékeimben.

Két ország, egy cél, közös siker

Kultúra  2012. november 12. hétfő 

Ez a mottója annak a 270 ezer euró támogatást  nyert  pályázatnak, melynek lényege a a határon átnyúló, hatékony kommunikáció kialakítása Székelyhíd és Hajdúböszörmény szakemberei között. A együttműködési program fő célja, a két ország határa mentén élőket közelebb hozni egymáshoz. A pályázatnak köszönhetően többek között húsz romániai és tíz magyarországi médiaképzése valósult meg, akik az újságírás, televíziózás, internetes rádiózás és média a weben témakörökben kaptak ismereteket. Ez a képzés lehetőséget nyújtott a székelyhídi Ér Hangja havilap stábjának új ötletek megvalósítására az újságban és a honlapon.  Az ismeretek elsajátítása megtörtént. Már csak a napi gyakorlat maradt hátra, amit az itt „összeverbuválódott” csapat együtt fog megvalósítani a havilap továbbfejlesztése, valamint egy helyi tévé és rádió kialakítása érdekében.

Ingyenesen házhoz megy az Ér hangja Mikulás

Ajánló  2012. november 5. hétfő 

Nemcsak az  újság, hanem az Ér hangja Mikulás is házhoz megy az ajándékot váró Nagykágyai, Hegyközszentmiklósi, Csokalyi, Érköbölkúti, Érolaszi, Székelyhídi gyerekekhez. Várjunk minden érdeklődő szülő, nagyszülő, keresztszülő jelentkezését a 0755-747643-es telefonszámon legkésőbb december 3-án, 17 óráig.

 

Vb-ezüstérem Székelyhídnak

Ér-sport  2012. november 5. hétfő 

Jól szerepeltek a Phoenix válogatott karatésai Milánóban

 

Guba József világbajnoki ezüstérmes lett, a székelyhídi Phoenix Sportegyesület többi sportolója is eredményesen szerepelt az olaszországi Milánóban október 13–14. között megrendezett karate-vb-n a romániai válogatott színeiben. Nagyon erős mezőny jellemezte a XX. alkalommal megrendezett karate-világbajnokságot, amelynek a második napján Guba József (képünkön) a veterán, férfi (–)75 kg-os súlycsoport kumite (küzdelem) versenyszámában ezüstérmet szerzett. A székelyhídi sportoló eredményének kiváló voltát az is mutatja, hogy többek között legyőzte a 2011-es világbajnokot, a spanyol Alexander Calderont is.

Tasnádszántói ajándék

Kultúra  2012. november 5. hétfő 

Regionális Mária-légiós találkozó

 

Az isteni gondviselés kíséretében ragyogó szép napsütéses időben zajlott az regionális találkozó október 13-án, ami összegyűjtötte Kőröstarján, Margitta, Nagykároly, Nagyvárad, Székelyhíd, Tasnád, Tasnádszántó és Újtasnád légiós imacsoportjait. A megjelenteket Ozsváth József (Józsi atya) helyi plébános köszöntötte, majd a nap közös imádkozással folytatódott, ezt követően pedig a jelenlevő települések prezídiumai mutatkoztak be.

Családi hangulatú baptista zenenap

Kultúra  2012. november 5. hétfő 

„Azt hiszed, véletlen?” – ez volt a mottója a székelyhídi baptista közösség IX. Ifjúsági Zenenapjának, amelyet október 7-én tartottak az imaházban s annak udvarán. Valóban nem lehetett véletlen, hogy az egynapos rendezvényen háromszázhatvanan gyûltek össze Isten dicsőségére és dicsőítésére, hat településről, határon innen és túl. Kérdésünkre Balla Frigyes, a székelyhídi gyülekezet vezetője elmondta, hogy a zenenap megszervezésében a gyülekezet egy emberként áll a teendők elé, és mindenki kiveszi a részét a feladatokból.

Petőfi-hetek a Petőfiben

Diáksarok  2012. november 5. hétfő 

Nagyszerű vetélkedősorozatot szervezett a megújult diáktanács

 

Sok színes program várta a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjait a negyedszerre megrendezett, Petőfi-hetek nevet viselő, október 24. és 31. között lezajlott programsorozaton. Nagyszerűen pörögtek a programok, sok érdeklődő diák és tanár vett részt a vetélkedőkön. Terítéken volt fiúlány focibajnokság, bicikliügyességi verseny, pókerbajnokság (persze a legfőbb tét, a nyeremény édességcsomag volt, semmi anyagi kockáztatás), filmtúra, tekeverseny, turi túra, asztalitenisz-bajnokság, sakkverseny, illusztrációverseny.