^ Vissza Fel

Programajánló – Kórustalálkozó Székelyhídon

Ajánló  2012. november 12. hétfő 
 Megnézték: 429

November 24-én 16 órai kezdettel IX. Érmelléki Kórustalálkozót rendeznek a Székelyhídi Munkásklubban a helyi önkormányzat és a Pro Székelyhíd Egyesület közös szervezésében. A rendezvény egyben a Székelyhídi Férfikórus megalakulásának 15. évfordulója is. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Megáll az idő

Kanapé  2012. november 12. hétfő 
 Megnézték: 673

Beszélgetés Szabó Ferencz székelyhídi fényképésszel, fafaragóval

 

Amikor a régi fekete-fehér fenyképeim nézegetem, mindig az ő arca jut eszembe. Ő volt gyerekkorom fényképész bácsija, s kicsit nosztalgikus érzéssel gondolok vissza azokra a régi szép időkre. A fényképészműhely már évek óta bezárt, de egy ideje zajokat hallok kiszűrődni a régi helyről. Így hát felkerekedem, és elmegyek kideríteni mi is történik a zárt ajtók mögött. Mi történt a hosszú évek során azzal a Szabó Ferenczcel, aki nekem még mindig olyan, mint az emlékeimben.

Két ország, egy cél, közös siker

Kultúra  2012. november 12. hétfő 
 Megnézték: 370

Ez a mottója annak a 270 ezer euró támogatást  nyert  pályázatnak, melynek lényege a a határon átnyúló, hatékony kommunikáció kialakítása Székelyhíd és Hajdúböszörmény szakemberei között. A együttműködési program fő célja, a két ország határa mentén élőket közelebb hozni egymáshoz. A pályázatnak köszönhetően többek között húsz romániai és tíz magyarországi médiaképzése valósult meg, akik az újságírás, televíziózás, internetes rádiózás és média a weben témakörökben kaptak ismereteket. Ez a képzés lehetőséget nyújtott a székelyhídi Ér Hangja havilap stábjának új ötletek megvalósítására az újságban és a honlapon.  Az ismeretek elsajátítása megtörtént. Már csak a napi gyakorlat maradt hátra, amit az itt „összeverbuválódott” csapat együtt fog megvalósítani a havilap továbbfejlesztése, valamint egy helyi tévé és rádió kialakítása érdekében.

Ingyenesen házhoz megy az Ér hangja Mikulás

Ajánló  2012. november 5. hétfő 
 Megnézték: 414

Nemcsak az  újság, hanem az Ér hangja Mikulás is házhoz megy az ajándékot váró Nagykágyai, Hegyközszentmiklósi, Csokalyi, Érköbölkúti, Érolaszi, Székelyhídi gyerekekhez. Várjunk minden érdeklődő szülő, nagyszülő, keresztszülő jelentkezését a 0755-747643-es telefonszámon legkésőbb december 3-án, 17 óráig.

 

Vb-ezüstérem Székelyhídnak

Ér-sport  2012. november 5. hétfő 
 Megnézték: 307

Jól szerepeltek a Phoenix válogatott karatésai Milánóban

 

Guba József világbajnoki ezüstérmes lett, a székelyhídi Phoenix Sportegyesület többi sportolója is eredményesen szerepelt az olaszországi Milánóban október 13–14. között megrendezett karate-vb-n a romániai válogatott színeiben. Nagyon erős mezőny jellemezte a XX. alkalommal megrendezett karate-világbajnokságot, amelynek a második napján Guba József (képünkön) a veterán, férfi (–)75 kg-os súlycsoport kumite (küzdelem) versenyszámában ezüstérmet szerzett. A székelyhídi sportoló eredményének kiváló voltát az is mutatja, hogy többek között legyőzte a 2011-es világbajnokot, a spanyol Alexander Calderont is.

Tasnádszántói ajándék

Kultúra  2012. november 5. hétfő 
 Megnézték: 364

Regionális Mária-légiós találkozó

 

Az isteni gondviselés kíséretében ragyogó szép napsütéses időben zajlott az regionális találkozó október 13-án, ami összegyűjtötte Kőröstarján, Margitta, Nagykároly, Nagyvárad, Székelyhíd, Tasnád, Tasnádszántó és Újtasnád légiós imacsoportjait. A megjelenteket Ozsváth József (Józsi atya) helyi plébános köszöntötte, majd a nap közös imádkozással folytatódott, ezt követően pedig a jelenlevő települések prezídiumai mutatkoztak be.

Családi hangulatú baptista zenenap

Kultúra  2012. november 5. hétfő 
 Megnézték: 414

„Azt hiszed, véletlen?” – ez volt a mottója a székelyhídi baptista közösség IX. Ifjúsági Zenenapjának, amelyet október 7-én tartottak az imaházban s annak udvarán. Valóban nem lehetett véletlen, hogy az egynapos rendezvényen háromszázhatvanan gyûltek össze Isten dicsőségére és dicsőítésére, hat településről, határon innen és túl. Kérdésünkre Balla Frigyes, a székelyhídi gyülekezet vezetője elmondta, hogy a zenenap megszervezésében a gyülekezet egy emberként áll a teendők elé, és mindenki kiveszi a részét a feladatokból.

Petőfi-hetek a Petőfiben

Diáksarok  2012. november 5. hétfő 
 Megnézték: 409

Nagyszerű vetélkedősorozatot szervezett a megújult diáktanács

 

Sok színes program várta a Petőfi Sándor Elméleti Líceum diákjait a negyedszerre megrendezett, Petőfi-hetek nevet viselő, október 24. és 31. között lezajlott programsorozaton. Nagyszerűen pörögtek a programok, sok érdeklődő diák és tanár vett részt a vetélkedőkön. Terítéken volt fiúlány focibajnokság, bicikliügyességi verseny, pókerbajnokság (persze a legfőbb tét, a nyeremény édességcsomag volt, semmi anyagi kockáztatás), filmtúra, tekeverseny, turi túra, asztalitenisz-bajnokság, sakkverseny, illusztrációverseny.