^ Vissza Fel

Szórakozás és adománygyűjtés a IV. Érmelléki Farsangi Bálon

Közélet  ,   2012. január 29. vasárnap 
 Megnézték: 555

 

 

Népes részvétellel rendezték meg a már hagyománnyá vált Érmelléki Farsangi Bált január 21-én a Székelyhídi Múzeum épületében. A magyar kultúra napja köré szervezett rendezvényt Béres Csaba polgármester nyitotta meg, köszöntve a megjelent vendégeket: Bajtai Erzsébetet, a bukaresti magyar nagykövet feleségét, Böjte Csaba ferences rendi szerzetest, Cseke Attila szenátort, Tasó László magyarországi országgyűlési képviselőt, Pásztor Sándort, a Körösök Vízügyi Igazgatóság igazgatóját, Rákosi Jenő református esperest, Bihar megyei tanácsosokat, polgármestereket és minden megjelent vendéget.

Újévi gondolatok

Közélet  2012. január 2. hétfő 
 Megnézték: 415

 

Az ember rohan, egész éven át keresi a boldoguláshoz szükséges eszközöket, lehetőségeket és csak ritkán tud megállni, megpihenni, mert lelkiismeret-furdalása van. A megélhetés manapság nagyon nehéz. Az emberek borúlátóak és tele van a szívük keserűséggel. Mindenkinek megvan a maga keresztje és azt hordozza; hogy Isten mit szab ki ránk, az nem rajtunk áll, de hogy miképpen kezeljük a gondjainkat, az igen. A karácsonyi várakozás az emberek szívét kicsit felmelegíti.

 

Kulturális programokkal egybekötött vásár Székelyhídon

Mozaik  2012. január 2. hétfő 
 Megnézték: 696

Először rendezték meg kisvárosunkban az Érmelléki Termékek Karácsonyi Vására nevű rendezvénysorozatot december 17. és 23. között. A felállított tíz fabódéban helyi, illetve környékbeli árusok kínálták portékáikat. Így azok, akik kilátogattak a Székelyhíd városközpontjába, kedvükre válogathattak a termékek között: tejtermékek, ruhák, hétköznapi és különleges édességek, számos kézzel készült, népi hangulatot idéző tárgy, zsákbamacska, karácsonyi dekorációk, de akár kozmetikumokat is lehetett rendelni, de nem hiányzott a kürtős kalács, a meleg tea és a forralt bor sem.