^ Vissza Fel

Szórakoztató és látványos próbák a gólyabálon

Diáksarok  2011. október 31. hétfő 
 Megnézték: 661

Sokszínű rendezvénnyel köszöntötték a Petőfi-líceum kilencedik osztályos diákjait

 

Mind a gólyák, mind pedig a szervezők nagy örömmel várták a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceum Gólyabálját, amelyet az Ady Endre Művelődési Házban tartottak október 28-án, pénteken 18 órai kezdettel.

„Minden ember a társaitól válik igazán emberivé”

Kanapé  2011. október 31. hétfő 
 Megnézték: 429

Beszélgetés Balla Frigyessel, a székelyhídi baptista közösség vezetőjével

 

„Embernek lenni, embernek, de annak egésznek, épnek és Isten lehelte szépnek.”

(Sík Sándor)

Balla Frigyes székelyhídi baptista igehirdetővel, Frigyes bácsival beszélgettem életről, álmokról és arról a fontos kérdésről, amit már mindannyian feltettünk magunknak: ki is vagyok én?

EyoUth Day-játéknap a Petőfiben

Diáksarok  2011. október 31. hétfő 
 Megnézték: 317

Szórakoztató tanulás tematikus foglalkozások és élménypedagógiai játékok segítségével

 

Háromszáz, csapatokra osztott középiskolás vett részt a hat tevékenységből álló, a székelyhídi Petőfi Sándor Elméleti Líceumban szervezett élménypedagógiai Játéknapon. Az október 25-i rendezvénnyel – amelyet Székelyhídi Diáktanács (Szédita) és tizenkét tanár közösen szervezett – a tanintézmény jó néhány európai iskolához csatlakozott, ahol szintén megszervezték az EyoUth Dayt. A Játéknap közvetlen előzménye egy, a nyár folyamán tartott szovátai Outward Bound-képzés, ahol két petőfis tanár,  Bacsó Erika és Hevesi Zoltán magára vállalta egy ilyen jellegű rendezvény megszervezését az ott megismert élménypedagógiai gyakorlatok felhasználásával.

Hallei karate-vb: székelyhídiak a világ legjobbjai között!

Ér-sport  2011. október 30. vasárnap 
 Megnézték: 245

Bronzérmeket hoztak haza

 

 

Fantasztikusan szerepeltek a székelyhídi A. C. S. Phoenix sportolói a németországi Halléban rendezett shotokan karate-világbajnokságon. Öt versenyzőnk közül  Bokor Boldizsár és Guba József bronzérmet érdemelt ki harcban. Utóbbi még egy 5. helyet is begyűjtött a formagyakorlatoknál, ahol Deák Gergő az előkelő 4. helyen végzett. „Mindenképpen elégedett vagyok ezekkel az eredményekkel. Annál is inkább örülök, mert ez volt az első alkalom, amikor a székelyhídi csapat részt vett egy világbajnokságon, ahová az önkormányzat segítsége nélkül nem lett volna esélyünk kijutni” – mondta lapunknak Guba József edző.

 

Fűtési támogatás igényléséhez szükséges okiratok

Mozaik    2011. október 12. szerda 
 Megnézték: 555

–         Típuskérvény (a polgármesteri hivatalban igényelhető)

–         Igazolás a családban levő ingó, illetve ingatlan javairól (a polgármesteri hivatalban igényelhető)

–         Személyi igazolvány fénymásolata (minden családtagnak), illetve keresztlevél fénymásolata 14 éven aluliak számára

–         Házassági okirat fénymásolata

–         Válást igazoló bírósági határozat fénymásolata

–         Igazolás a havi nettó jövedelemről alkalmazottak esetében (tartalmaznia kell az étkezési jegyek értékét is)

Érmelléki Néptáncfesztivál Székelyhídon

Kultúra  , ,   2011. október 11. kedd 
 Megnézték: 382

Hatodjára rendezték meg Székelyhídon az Érmelléki Nemzetiségi Néptáncfesztivált október 8-án szombaton a Pro Székelyhíd Egyesület által, a Román Kormány Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával. A rendezvény szervezői ezzel is szeretnék felhívni mindenki figyelmét arra, mennyire fontos, hogy jobban megismerjük mind a saját, mind pedig a környezetünkben élő más nemzetek hagyományait, dalait, táncait, népviseleteit. Mivel sajnos több meghívott is visszamondta a fellépést, idén sajnos csak három csapat mutatkozott be a városi múzeum színpadnak kijelölt helyén.

A föld alól, a magyar föld alól, a vértanúk szent lelke földalol!

Közélet  2011. október 8. szombat 
 Megnézték: 362

„Arad, örök magyar gyász szép arája,
Feléd suhan ma sóhajunk, feléd,
ki élsz sötéten és némán az árva
Maros mentén, mely zúg ma gyász-zenét.”

(Juhász Gyula: Arad)

 

 

Október 6-án minden olyan volt, mint bármely szokásos napon, a napi rohanás, a nyüzsgő központi forgalom, a fáradt hazafelé tartó emberek képe. Talán nem is tudták vagy nem is érdekelte volna őket, hogy ünnep van, feketével írott gyászünnep. Csak a református templom környéke borult gyászos csöndbe, melyet csak itt-ott tört meg a templomból felhangzó énekszó és a tiszteletes érces hangja. A templomba érkezve az ünnep gyászát csak az a kongó üresség fokozta, melyet helyenként egy-egy kisebb-nagyobb csoport képe kissé azért  oldani tudott.

Felháborodott földtulajdonosok az elterelő út miatt

Közélet  2011. október 7. péntek 
 Megnézték: 381

Gyűlést tartottak 2011. szeptrember 22-én csütörtökön Székelyhídon, melynek témája a várost elkerülő út, valamint az ennek nyomvonalán fekvő területek kisajátítása volt.

 

A gyűlésre várták mindazokat a földtulajdonosokat, akiket érint az illető területek kisajátítása. meghívottként jelen voltak a kisajátítást végző ügyvédi iroda munkatársai is, akik tájékoztatójának eredményeként talán sikerül felgyorsítani a kisajátítási munkálatokat, mely maga után vonja az elkerülő út mihamarabbi kivitelezését.